Lamaiul

Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

instructor

Member
Am spalat radacinile la cel fara frunze pus cu bile de ingrasamint si pamant proaspat ,foliar ii torn la radacina :? ca frunze nu are :oops:
nu stiu celui cu frunze sa ii aplic acelasitratament ...sa-i spal radacinile ...oare nu o sa-i cada si frunzele care le are?ce sa le pun pentru Fe?ultumesc
am pozat radacinile la cel spalat,sa ti le arat :oops:
 

danero2004

Well-Known Member
Moderator
chelati sau bile de osmo cu fier

foliar poti aplica pe trunchi pentru un rapiid acces.

La cel cu frunze fa mutarea asta mai spre mijlocul lui mai.

Lamaiul nu stocheaza energie in radacini si sa i umbli la unul ok , il poate stopa acum in primavara asta mai rece :D
 

danero2004

Well-Known Member
Moderator
cu rabdare :rofl:

e bine sa fie uniform in tot solul , dar daca nu se scoate 1 cm de sol , se presara cam 3 gr per l de sol in ghiveci din fiecare si se acopera solul la loc

simplu :oops:
 

danero2004

Well-Known Member
Moderator
o lingurita plina la 2 l apa si se uda cu el sau 1 lingurita rasa la 2 l apa si se face foliar , pe foliar la 3 zile se spala de reziduuri
 

andrei2186

New Member
Buna ziua, am un lamai cumparat din toamna.El are cam 3 ani. Peste iarna a trecut relativ bine, l-am tinut intr-o camera neincalzita. Problema este ca nu evolueaza deloc. De 1 saptama l-am scos si afara, ii pun ingrasamant cam la 2 saptamani, apa cam la 2-3 zile ,chiar nu stiu ce sa-i mai fac. Poate cand am timp o sa-i fac si cateva poze. Ce ar putea avea ? Multumesc
 

Cornel

Member
Nu a crescut delco din iarna pana acum? Acum ar trebui sa aiba o pauza de crestere dar in martie trebuia sa fii crescut destul de mult, la primul val de crestere.
 

Cornel

Member
Cred ca are o problema cu radacinile.
Vasul e mare in comparatie cu planta?
Il poti stimula facand mici taieri, depinde cum arata. Poate o poza ar fi de ajutor
 

poxicuta

Active Member
lamai

Am rasfoit topicul, as vrea si eu niste cunostinte spuse despre Mana lui Budda, ceva in plus fata de ce se zice pe wikipedia, am achizitionat unul si as vrea sa inceapa bine!
 

andrei2186

New Member
Mi-e frica sa nu-l pierd. O sa-l bag in casa deoarece bate soarele cam toata ziua in el si ma gandesc sa nu fie asta cauza.
Daca aveti creo idee ce pot sa-i fac v-as fi recunoscator

Multumesc
 

Cornel

Member
Sa iti spun ceva:
Eu am patit tot acum ceva asemanator:
Portocalul meu, tot cumparat, nu a mai crescut, i-au cazut multe frunze, a inceput sa se maroneasca tulpina. L-am scos afara pe balcon(care este spre rasarit), i-am taiat toate ramurile afectate, l-am dat cu fungicid, cu ingrasamant dar nimic, nu crestea neam. Cand ieri m-am dus pe balcon ce sa vezi..a inceput sa ii dea lastari. Deci ce propun eu:
- daca il poti scoate undeva afara dar NU in soare direct i-ar face foarte bine
-ghiveciul e de lut de aceea pamantul se usuca mai repede dar e bine ca sunt aerate radacinile. Daca il uzi la 2-3 zile(cand pamantul s eusuca la suprafata) e ok.
Ca sa il scoti din starea asta ii trebuie lumina(nu soare direct), incearca sa mai faci mici taieri ale capetelor tulpinilor respective pentru a stimula ramificarea si pornirea mugurilor dorminzi, sa il pulverizezi cu apa din cand in cand. Nu fertiliza deocamdata, s-ar putea s anu fie capabil sa primeasca.
Cand l-ai transplantat l-ai deranjat tare la radacini sau l-ai pus cu balot de pamant?
 

Cornel

Member
Ai putea sa tai complet cele 2 ramuri de jos, jumatate din ramura din stanga si ramura cea mai groasa la urmatorul nod de dupa ramificatie, sa vedem daca reactioneaza. Esti din Bucuresti?
 

andrei2186

New Member
Cand l-am mutat l-am luat cu tot pamantul,nu l-am deranjat deloc decat am mai completat si atat.
O sa incerc sa-l mai tai de unde ai zis. Sunt din Ploiesti
 
Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
Sus