lamai bolnav

Aura

Member
chiar ca o adevarata bucurie!sa ne arati , te rog,si cand se va deschide mugurasul :D
Aura
 

bogdan_g

Member
a inflorit :
<a><img src="http://i437.photobucket.com/albums/qq97/bogdan_gubandru/IMG_2575.jpg" border="0" alt="Photobucket"></a>
 

thea

Member
Help!Ce se intampla?Lamaiul meu Mayer era plin de flori ingrijit afara cu ploaie de la Dumnezeu fara exces,ingrasat la 2-4 saptamani,plin de flori si nu a legat una!
Unde am gresit?
 

danero2004

Well-Known Member
Moderator
1 - apa prea multa -- radacinile nu au absorbit nutrientii
2 - apa prea putina -- prea uscat
3 - ingrasamant prea dozat -- suprastresare pom
4 - caldura mult prea mare a solului din ghiveci -- peste 35 grade radacinile nu lucreaza si nu pot racori frunzele care alimenteaza planta
5 - caldura prea mare la nivelul florilor -- avortul spontan la citrice
6 - planta imatura ca varsta -- regula cresctorilor de lamai este de 10 frunze la un fruct pentru dezvoltare corecta

...una de alt soi ar putea fi si faptul ca lamaii au si produc mai multe flori decat necesar , urmand apoi a le abandona indiferent de conditiile de crestere.

Succes si sper ca am putut fi de folos :wink:
 
  • Like
Reactions: YAN

thea

Member
Multumesc Danero,cred ca ma fac vinovata cam de toate "pacatele" enumerate,ramane sa vad ce imi mai ramane ca sa salvez ultimele floricele.
 

Adrian Neagi

New Member
Buna ziua ,nu stiu ce sa mai fac cu lamaiul cumparat acum 2sapt dintr-o pepiniera .
Dupa ce a fost trimis prin posta,cand l-am adus acasa din cauza zgaltaielii ,era pamantul scos jum de ghiveci.varsta lui este de 2 ani
In primele zile frunzele au inceput deja sa se curbeze,sa apara niste mici gaurele pe ele ,parca da semne ca vrea sa se usuce.
Am consultat o doamna de la farmacia fito si mi-a recomandat actara,apoi nissorun si peste 14zile o fiola de score 250ex.
Insecte pe el nu am vazut nici una,si nici paianjeni ,dar i-am dat cu putin insecticid .
Imi da f multe batai de cap si nervi ca nu sunt capabil sa ii dau de cap.am multe plante,iar pe acest lamai chiar il doream,dar nu stiu ce sa ii mai fac.deci apar gaurele mici pe unele frunze(cateva frunze),iar frunzele se curbeaza si parca da sa se ofileasca.apa are,fertilizant pentru citrice,i-am pus,ingrasamant ,i-am pus recomandat de crescator deoarece l-am sunat,parca osmocote...
Ce sa ii mai fac?
 

victor

Active Member
Bună ziua! Lămâii sunt atacați frecvent de păianjenul roșu și păduchele țestos.
Eu am în jur de 20 lămâi și niciunul nu are probleme. Pentru a feri lămâii de acești dăunători, fac tratamente preventive cu insecticide și acaricide.
În cazul dumneavoastră vă recomand să faceți 2 tratamente foliare la interval de 7 zile, cu un insecticid sistemic și un acaricid.
Primul tratament: Actara+Milbenknock, apoi la 7 zile: Mospilan+Nissorun. După aceste 2 tratamente la intervale de 18 zile se fac tratamente foliare preventive, alternând produsele, pt a nu crea fenomenul de rezistență. Succes!
 

tiberiug

New Member
Buna ziua,
Am avut si eu o problema cu micul meu lamai cu paduchii testosi si cu tripsii si dupa ce am am citit destul de mult pe internet si am aflat cum trebuie sa il tratez am decis sa documentez cum se face in speranta ca va ajuta si pe altii, ca sa nu mai piarda timp cu cautarea cum am facut eu. Las aici un link pentru cine vrea sa vada si pentru altii pe viitor:
 
Sus