Lalele

LadyBug

Well-Known Member
Stati asa ca mi-am amintit ceva: la frezii se mai formau bulbi si in adancime, pe radacini, in afara de cel de deasupra bulbului principal, oare asa patesc si lalelele?
 

elianna

Well-Known Member
Am aflat si eu, tot de aici de pe forum, ca daca bulbii hibrizi de lalele nu sunt de calitate, in anul urmator va iesi altceva. Asa m-am facut cu o multime de lalele rosii pitice :( Sa vad anul asta ce surprize voi mai avea :?
 

Roxana Peled

Active Member
Din ce am vazut eu la scos, laleaua trimite o tulpina groasa in jos si in capatul ei formeaza un bulb nou. Cel de deasupra moare.
 

elianna

Well-Known Member
N-am urmarit indeaproape ce se intampla cu bulbul vechi dar am gasit multi bulbi la adancime foarte mare sau mi-au rasarit acolo unde stiam ca am scos tot :) Eu i-am scos in fiercare an pentru ca a trebuit sa le schimb locul. Acum i-am pus la ghivece ca sa-mi fie mai usor :D
 

kerkyra

Well-Known Member
Si la mine prima piticuta:

Multumesc, Miki, e de la tine :D

Are in vecinatate muscari albastru, alb, iris pitic galben...
 

sannamaria

Well-Known Member
Moderator
teoretic ar trebui sa reziste mai multi ani ,practic se poate ca ceva sa manance bulbul si sa nu mai fie :rolleyes:
 

LadyBug

Well-Known Member
in general revin si se inmultesc, am avut ani buni lalele in acelasi loc, si din acelea artistice. Cand le-am scos si le-am mutat le-am mai pierdut... Plus ca fac si multe seminte, dar am inteles ca trebuie 5-7 ani ca sa infloreasca din seminte.
 

gradinar1

Well-Known Member
Moderator
Da, se pot planta printre trandafiri in ideea ca lalele (valabil pentru toate bulboasele de primavara, de orice fel) vor inflori primavara devreme cand inca trandafirii nu au porniti in vegetatie si sunt doar niste bete fara frunze dupa care se ofilesc si pornesc trandafirii
 

cornelneb

Member
Pana aici sunt lamurit ,ms de raspuns!Acum ma gandesc pt alei ce flori ar merge sa pun ,ma gandesc ca trandafirii nu sunt chiar indicati si ma gandesc ce ar merge ,in afara de ceva bulboase care infloresc primara as mai combina cu ceva dar sa nu fie anuale ca nu prea am timp sa tot plantez la flori!
 
Sus