nick1971
Active Member
au inceput si la mine lalelele https://www.facebook.com/media/set/?set ... 507&type=3
ptr ca nu ai cont pe facebookv.cristina a spus::hipnotizat: oau!! ce de frumuseti aveti in gradina !! minunate!!
nick1971 nu pot sa vad pozele tale![]()
Adina-Ioana a spus:Toate bulboasele trebuie sa isi refaca bulbul pentru o viitoare inflorire, prin urmare frunzele sunt absolut necesare. Se elimina floarea pentru a nu consuma energie pentru producerea de seminte. Vei observa cum frunzele tuturor cresc, iar dupa un timp -prin iunie- incep sa se usuce singure, semn ca misiunea a fost indeplinita (in cazul in care nu intervine o uscare mai rapida din cauza secetei asociate cu vreme foarte calda).
In conditii bune nu e necesara scoaterea bulbilor in fiecare an, ci doar cam din 3 in 3 ani, cand se prea indesesc. Ideea e sa stii cam ce misuna pe la tine prin sol, ca eu, de exemplu, am multi viermi sarma si chiar si toamna trecuta, cand am scormonit sa verific bulbii de lalele am mai gasit doar 10 % din ei. Deci daca ai ceva dihanii devoratoare e mai bine sa le scoti, ca sa nu ai surpriza primavara viitoare ca nu mai rasare nimic :mrgreen:popicu a spus:Am inteles, Adina. Si atunci, in iunie, le scot bulbii?