Kohleria

LauraT

Member
Pai din cat am inteles eu, depinde de fiecare cum doreste si de spatiul disponibil pe care il are iarna , adica daca continui sa le uzi ele raman in vegetatie iar daca nu mai primesc apica se "culca" precum achimenesii:)
 

Lilia

Member
@Caramell , într-adevăr au rizomi. Eu nu le-am scos din vegetație pentru că era pline de flori. Oricum, din ce observ se reface la vârfuri.
 

Caramell

Well-Known Member
Administrator
Moderator
Nu am avut deloc kohlerii. Stiind ca au rizomi, ma gandeam ca probabil si ele ies singure din vegetatie toamna.
Am citit ca se mai pot tunde pentru regenerare.
 

Lilia

Member
@Setris , am încercat și eu cu una din kohlerii, doar că am tuns-o acum 2 săptămâni. A ieșit un lujer, dar cu niște frunzuțile mici, mici. Deși tulpina crește în continuare, frunzele rămân mici și cred că ceva nu e în regulă :( De obicei kohleria are frunzele mari, frumoase.
 

Setris

Member
Cand este in crestere din rizomi sunt destul de mici. Am sa incerc sa-ti pun o poza cu a mea, are pe langa lujerii mari si mici, ca sa faci o comparatie si sa vezi ce deosebire este intre diversele stadii de crestere.
 

Lilia

Member
@Setris, la mine frunzulițele sunt și mai mici :( O las să mai crească vreo săptămână și dacă nu se schimbă nimic la ea, o să pun o poză.
 

tugatita

Member
Buna ! Sper ca a mai ramas o iubitoare de Kohleria pe aici ...am nevoie de ajutor Am primit in pachet 3 tije cu frunzulite de kohleria si frunzele s au cam inmuiat dar tijele inca arata bine destul de tari ,cum sa procedez? Sa le pun in pamant acoperite gen efect sera sau doar in pamant descoperite ? Multumesc !
 

Mihaelasonoiomiha

New Member
Si eu zic ca este Manchu :D I-ti trimit un pui de Venus, saptamana viitoare cand i-ti trimit si datoria :D


Deocamdata atat :D mai urmeaza :)
Bună îmi doresc și eu kohelia contra cost îmi place aceasta floare ,am avut și am pierdut.o ,am căutat și nu am găsit am văzut tot căutând acest site și am intrat am nimerit unde trebuia aici i sunt multe persoane posesoare de aceasta planta am zis sa încet poate am noroc și găsesc sa cumpăr niște puișori Multumesc.
 

tugatita

Member
Buna seara ! Va rog daca ma poate ajuta cineva cu un sfat.Este prima data cand am floarea kohleria si as vrea sa stiu cand ar fi prielnic sa o schimb de ghiveci ,acum fiind in unul foarte mic si una dintre ele are si un bobocel .Multumesc si numai bine va doresc !
 

Atașamente

lelia

Well-Known Member
Buna! Eu zic ca nu ar avea de ce sa fie probleme daca schimbi ghiveciul acum, încearcă pe cat posibil sa nu deranjezi balotul cu rădăcini iar ghiveciul nou sa fie doar cu 2 mărimi mai mare.
 

tugatita

Member
Buna tuturor !Va rog daca ma puteti ajuta cu niste sfaturi .Am avut aceste kohlerii in grija unei persoane cat timp am fost plecata si arata cam asa...As putea sa tai de la jumatate tija ,respectiv frunzele urate si sa pun tija direct in pamant ?Nu arata prea frumos Ce imi recomandati ? Multumesc mult !20201112_091619.jpg20201112_091627.jpg20201112_091559.jpg20201112_091606.jpg
 
Sus