Justitia (Jacobinia)

MERY

Active Member
A mea a inflorit si nici nu am avut timp sa o pozez...in trei zile s-a ofilit floricica :( asa putin sta inflorita?
 

MERY

Active Member
celalalt lastar are si el bumbisor de floare in varf...stau cu ochii pe el ca pe butelie... :gandit:
 

Adina-Ioana

Well-Known Member
Moderator
Ar fi păcat să nu îi dăm puţină atenţie. E tocmai perioada ei de înflorit. E nepretenţioasă şi harnică. Pe nesimţite a prins culoare:


Tare aş vrea să văd una albă înflorită... :visator:
 

anette_b

Member
in colet s-a retezat tulpina la o jacobinia , mai mult de jumatate. din tulpina ramasa mai are sanse sa se refaca planta ? varful l-am pus in apa deocamdata. cred ca trebuie plantat in turba , in apa nu prea se prinde , nu ?!
 

Adina-Ioana

Well-Known Member
Moderator
Mulţumesc, Nicoleta!

Anette, eu am intrat de două ori destul de tare cu foarfeca în ea de când o am, însă nu chiar atât de drastic (minim o treime), cum zici că ai păţit tu. Planta mea s-a regenerat frumos şi s-a îndesit. (Era un băţ lung şi inestetic când mi-am cumpărat-o anul trecut.) A şi înflorit frumos după aceea.

În ce priveşte înmulţirea ei, mie nu mi-a ieşit deloc. Am pus lăstarii din primăvară şi în apă şi în sol acoperindu-i cu pet. Degeaba! Eşec total. :( Chiar sunt curioasă cum procedează fetele care au mai înmulţit această plantă.
 

lelia

Well-Known Member
Nu prea multe ,e o planta fara pretentii ,apa ,lumina si ...dragoste .....
are si ceva anisori ,rup florile trecute iar ea lastareste frumos .
 

nick1971

Active Member
mi-a inflorit si mie tinerica :D

mi-e drag de ea ca mi-a facut aceasta bucurie dupa ce a fost socata termic, a prins-o frigul in curte, apoi a stat intr-o camera neincalzita, acum e acolo unde ar trebui :D
 

Adina-Ioana

Well-Known Member
Moderator
Tare mi-e draga planta aceasta. E foarte modesta si nepretentioasa, dar in acelasi timp o harnicuta. S-a umplut de flori: unele sunt la vedere si altele-s ascunse pe sub frunze

Singura dificultate depasita abia anul acesta a fost inmultirea ei. Si surpriza: puiul nici nu s-a prins bine (abia de depaseste 15 cm) ca a si format muguri florali care intre timp au crescut urmand sa infloreasca in zilele urmatoare.

Tare-mi doresc una alba! Are careva?
 
Sus