Jasmin

danero2004

Well-Known Member
Moderator
Ioana ,sa nu tai floarea ca la orice planta unde se recomanda , de multe ori din floare lastarul continua sa creasca

In vantoasa aia enorma am reusit sa intru in sera sa i fac o poza , din pacate nu prea reusita ca ma grabeam sa plec

 

adite

Active Member
Frumos buchetel, Dane! Si la mine au cazut florile singure, dupa ce au inceput sa se usuce. N-am taiat nimic si astept sa creasca ceva pe undeva. :D
 

adite

Active Member
Ce parfum trebuie sa fie in jurul florilor! Imi place cum s-a ramificat jasminul tau, Dya! Al meu creste de unde a fost floarea si nu se ramifica.
 
Re: Stephanotis - iasomia de Madagascar

Buna, am si eu o iasomie ca asta, dar nu miroase aproape deloc, mentionez ca am o saptamana de cand am cumparat-o
 

gradinar1

Well-Known Member
Moderator
Uite ce minunatie a inflorit la mine :D - nu va spun ce parfum are....imbatator, acesta e cuvantul


Multumesc, Danero!!! Cand l-ai trimis avea un bobocel dar n-a rezistat...numai ca e harnic si a mai facut o floare! E superb!!
 

danero2004

Well-Known Member
Moderator
Da e normal , daca ai conditii o face mereu , sunt flori alea si va inflori , vor fi mai mici putin ca nu e sezonul lui :D
 

IoanaTweety

Active Member
yuhuu, nu conteaza, parfumate sa fie. :dans: :indragostit: ce ma bucur! Mersi!
dupa astea 2 floricele imi dau seama ca ii place solul f bine drenat, eu cum ud, imediat trece apa prin substrat, nu o retine.
 

IoanaTweety

Active Member
Ok inseamna ca asta a fost cheia succesului. sau una dintre ele. plus ca sta deasupra caloriferului, e destul de cald, i-a placut.
Planta asta face nazuri la mutare? adicatelea daca atunci cand va inflori o duc pe masa, sub nasul meu, o sa faca nazuri?
 

Irinaaa

New Member
la Dedeman -agigea , jasmin obisnuiti - cu flori marunte ,2 plante fara flori costa 34 lei oferta 2 la pret de 1 .sunt crescuti ca in jungla in toate directiile .
 

akhalteke

Member
M-am ales si eu cu un pitic, nu stiu ce soi este, era la reducere la 1 lira, asa ca mi-a fost mila sa il las acolo. Ii trecusera florile, dar mai are mugurasi din care astept sa vad daca pornesc si flori sau doar lastari.
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
Pus la sfarsitul lui mai la prins (sutit dintr-un gard care mirosea bestial!!!!:blush:) iata ca mititelul a si inflorit.
Nu stiam ce ma ghideaza cu mirosul spre florile din curte :D
 

popescu gp

Well-Known Member
Nu este clar ce fel de jasminum este;floarea din cate vad este mare , la cel de interior( jasminum poliantum) se face sub forma de buchetel albe parfumate.
 
Sus