Jasmin

Simina

Active Member
Cornelia
Trimis: Mie 08 Iun 2005 4:43 pm

Verifica urmatoarele aspecte:
1. La crin sa nu fie udat prea mult si sa se mucegaiasca suprafata bulbului si pamantul
2. Hibiscusul sa nu aiba purici de frunze

Din pacate nu stiu sensibilitatile la Jasmin, dar in orice caz, pune lupa pe ele. Mai bine sa le cercetezi decat sa le pierzi, nu?
 

Simina

Active Member
casandra74
Trimis: Mie 29 Iun 2005 7:11 am
Jasminului meu ii merge foarte bine. Locuieste in dormitor unde nu prea are soare si lumina este mai mult decat filtrata. De cand l-am cumparat infloreste continuu si ii tot cresc vlastari si dezvolta boboci noi. Deci zic eu ca ii merge bine. Daca cumva nu o ud la timp incepe sa se ofileasca lucru care declanseaza semnalul de alarma. Dar dupa ce o ud isi revine imediat. Parearea mea in acest moment ar fi ca nu este o planta pretentioasa.
 

Simina

Active Member
Adina1
Trimis: Mar 08 Nov 2005 5:13 pm

Am citit pe un sit nemtesc ca iarna se tine la 10-15 grade, la lumina, ferita de curenti reci. Daca se tine la caldura nu mai infloreste la fel de bogat in urmatorul an.
 

Simina

Active Member
Corina
Trimis: Mar 07 Feb 2006 2:19 pm

Al meu a inflorit prin noiembrie! Nu-mi place la el este faptul ca (probabil cand nu are suficienta lumina) face niste lastari cu internoduri de vreo 10-15 cm si daca nu este pe faza sa-l tai creste ca nebunu!
Pacat ca florile dureaza numai o zi!
 

Simina

Active Member
FlorentinaS
Trimis: Lun 13 Feb 2006 1:29 pm
Eu i-am schimbat pamantul jasminului meu in week-end, pentru ca "chestia" in care l-am cumparat de la Decoflora era orice, numai pamant nu! Era ceva de consistenta buretelui, care tinea toata apa si era si f. usor, de-aveam impresia ca e gol ghiveciul!
Asa ca i-am taiat toate buchetelele cu flori care mai ramasesera si partile mai vestejite, l-am dusuit bine si-acum e bine-mersi!
Ba mai face si alti boboci, dar nu prea se bucura nimeni de ei, de cand l-am dat pe afara pe hol... (ca doar acolo are lumina, racoare si nu e mutat de colo-colo in fiecare ora )
 

Simina

Active Member
bibacj
Trimis: Dum 26 Nov 2006 8:33 pm
Cred ca m-am exprimat gresit. Sunt la inceputul "gradinaritului" in casa. Inca nu am experienta necesara pentru iernarea plantelor. Eu sunt o mare iubitoare de caldura ceea ce se pare ca intra in "conflict" cu interesele plantutelor care stau in aceeasi camera cu mine. Ma straduiesc sa le ofer conditii cat mai bune dar se pare ca inca mai am de invatat.
_________________
 

sabina

New Member
aveti idee care tip de iasomie se poate folosi pentru ceaiuri?....eu am cules niste flori din banalul arbust romanesc, le-am uscat, dar cand le-am fiert au facut o spuma dubioasa...sau e normal sa faca?
 

sicamin

Member
Eu am o iasomie pe care am tinut-o toata vara afara in gradina si a inflorit in continuu.Nu i-am pus niciodata ingrasaminte.In octombrie am aduso pe balcon si a mai avut flori pana in noiembrie.Acum i-am schimbat pamantul dar incepe sa dea lastari noi.
 
Al meu e plin de boboci. E cumparat anul trecut (2005) inainte de Craciun, a inflorit prin vara si acum are boboci noi. Nu i-am facut nimic. Am observat ca ii place intr-un ghiveci mare.
 

schlucky

Member
herta nu se poate sa refuze sa infloreasca deoarece a avut o iarna calda? adica am citit ca trebuie sa ierneze la max. 10°C, caci altfel sunt sanse f. mari sa nu infloreasca in anul viitor si ca spre sfarsitul iernii...si locul racoros in care a stat trebuie aerisit zilnic pt. al "porni" spre inflorire

si in loc de taiere se recomanda sa fie "infasurat" pe un spalier sau suport
 
D

dyayzh

Guest
Eu sunt la faza cu incercatul din rasputeri sa prind 2 lastari de yasminum:) unul pare viguros....oricum...am rabdare sa de-a o frunzulita noua ca sa fiu sigura ca s-a prins iar stephanotisul dupa 5 luni de somaj da semne de bococi:rofl:
va fi o primavara frumoasa ...simt eu asta:)
 

iudit

Well-Known Member
Moderator
Am nevoie de ajutor.
Jasminul meu a stat toata vara afara,a crescut imens.Sa-l tund acum sau nu?
si daca da,cat sa tai din el?
Ajutati-ma va rog!
 

cornelia

Fondator
Membru staff
Am si eu Jasmin de 2 ani. A crescut dintr-un lastar. Si a crescut nu s-a incurcat. E mare si frumoasa dar flori ioc. Ce sa-i fac?
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
Iudit,nu te-as sfatui sa il tai acum.Lasa-l pentru la primavara daca nu te deranjeaza marimea lui.Stiu ca face flori pe virfurile ramurilor tinere.

Cornelia la mine a inflorit si cind era chel complet :rofl: ........Pur si simplu l-am uitat in gradina cit a fost vara(la umbra) iar acum nu l-am mai miscat de loc din locul in care l-am asezat la racoare. :?.Pe al tau l-ai intrebat de ce se incapatineaza??? :rofl:
 

cornelia

Fondator
Membru staff
Nu stiu ce are Biba, pentru ca nu pare sa-i lipseasca nimic. O sa-l mai cercetez, poate gasesc si cauza problemei.
 

ghia_don

Active Member
Jasminul meu l-am primit ca planta matura, avea lastari foarte lungi incolaciti pe un suport tip scara,nu mi-a inflorit vreo doi ani( de aceea mi l-a si dat cineva, ca nu-i inflorise niciodata),pina cind, intr-o iarna l-am asezat intre alte plante care necesita udare foarte rar si temperaturi mai mici 13-15 grade...cert este ca in primavara a iesit chel si uscat, numai bun de aruncat :cry:.Dar inspiratia de moment m-a facut sa-l tai drastic, lasindu-l cu trei bete de vreo 7-8 cm....si am inceput sa-l ud ....si am vazut ca-i dau lastari...si de atunci asa il tratez in fiecare iarna. Si iata cum arata toata vara :D
 

cornelia

Fondator
Membru staff
Adevarul e ca acum e "abandonat" in balcon unde e cam frig, din care cauza il ud rar. N-a pierdut frunze deloc si sper sa-i apara si flori.
 
Sus