Invitatie la cautare de yamadori pt Timisoreni (si nu numai)

stefanm

Member
Salutare tuturor,

Se pare ca iarna a cedat in cele din urma si lasa loc primaverii. Nu stiu cum e la voi dar aici in Timisoara se anunta temperaturi de peste 10 grade in perioada urmatoare ceea ce inseamna ca in curand plantele se trezesc din hibernare si vor intra in vegetatie. De aceea va invit la o plimbare prin Padurea Verde de langa Timisoara in cautare de specimene. Invitatia este in special pentru Timisoreni dar daca vor sa vina si persoane din alte orase pe mine unu nu ma deranjeaza :D
Data se va fixa de comun acord.
As vrea in principiu sa vad daca mai sunt Timisoreni pasionati de bonsai prin zona (si cati). Plimbarea propusa cred ca ar fi un prilej bun sa ne intalnim :)
 

vali

Active Member
Moderator
Va urez de pe acum, DISTRACTIE PLACUTA! :D ... sau, "vanat in catare!" :)
 

vali

Active Member
Moderator
Din ce anunta astia la TV, in we vor fi 17 C in Banat.
Se pare ca anul asta primavara vine din vest, asa ca nu stati prea mult pe ganduri cu intalnirea. "Sezonul de vanatoare" la yamadori e pe sfarsite din momentul in care incepi sa auzi mugurii crapand.
 

stefanm

Member
Da, deja am vazut prin oras ca la gutuiul japonez i-au pleznit mugurii, dar la alte specimene inca nu am remarcat nimic.
Momentan se pare ca merg singur la "vanat". Macar nu exista riscul sa fiu impuscat accidental de alt vanator :p
 

ecstasytm

New Member
Ciao!

e primul meu post pe acest forum, si m-am proptit tocmai la hotomani. sau cel putin asa mi se pare. mergi cumva si "culegi" pomisori care tocmai au rasarit? am vrut sa fac acelasi lucru, dar mi-a fost urat sa nu ii omor. am inteles bine?
 

ovidiu1964

Member
daca din tm sau pe aproape vrea cineva ulmi, am gasit un loc pe calea Aradului unde sunt ulmi si frasini care au fost tunsi regulat de oi si sunt mici si destul de batrani, eu am pregatit (tuns grosier) in toamna vreo 15 buc si in primavara vreau sa-i recoltez, daca mai sunt amatori (sau profesionisti :) )cu draga inima
http://s1081.photobucket.com/albums/j34 ... 1964/ulmi/
 

ovidium

Member
frumusei foc
sunt sigur ca te vei delecta colectandu-i
sper sa am si eu timp sa colectez ceva primavara asta
asta daca imi da o pauza cat de mica fiica-mea
...
mai vad pan' la primavara
 

ovidiu1964

Member
revin cu invitatia de a purcede la un recoltat de primavara, eu am fost duminica si am scos 3 ulmisori
http://s1081.photobucket.com/albums/j34 ... CF0435.jpg
http://s1081.photobucket.com/albums/j34 ... CF0434.jpg
http://s1081.photobucket.com/albums/j34 ... CF0440.jpg

era cam multa apa, dar pana la sfarsitul saptamanii se va zvanta pamantul, deci puneti mana pe cazmale si alte scule si sambata sau duminica la munca
apropo, Stefanm, mai esti pe aici, uite ca incepem sa ne inmultim sinoi cei din tm
 

vali

Active Member
Moderator
Par trunchiuri cu potential, in special cei mici. Dar poate sunt partinitor, pentru faptul ca in ultimul timp ma simt din ce in ce mai atras de aceste dimensiuni. :)
Sa-ti traiasca!
 
Sus