Asa am facut si eu. A durat ceva vreme,dar acum ma bucur de un keiki.http://www.orchideenvermehrung.at/english/index.htm - sectiunea "node culture"
pe scurt, dupa ce se usuca floarea, din tija separi nodul cu mugurele de rigoare ( are un fel de pielita ca un solz care il acopera) se pune intr-un fel de mini sera si apoi il alinti sa creasca si sa se faca mare si frumos. "Expertii" fac chestia asta in vitro, cu adaos de hormon de crestere. Eu o sa fac chestia asta cu mult tupeu si cu multa dragoste 8)
Mulțumesc Victor!Felicitări, Adri!![]()
Victor,iti amintești de orchideele care ți-am trimis poze ca le-au căzut frunzele?? Cea albastra a rămas cu o frunza si a facut un pui bazalMulțumesc Victor!![]()
Mulțumesc la fel,Victor!Felicitări ție și hărnicuțelor tale!![]()
Se intampla destul de des sa apara pui si la baza, iar acestia cresc foarte repede. Intr-un an e posibil chiar sa infloreasca.Oare ce se vede aici este un pui? Nu stiu prea multe despre orhidee, dar parca citisem ca par keiki pe tija, nu la baza...
Poti sa-l separi cand o sa aiba radacinile suficient de bine dezvoltate. De asemenea, poti sa-l lasi alaturi de planta mama.Am inteles, multumesc. O sa ma documentez ce trebuie sa fac ca sa-l separ, probabil il mai las sa creasca totusi.