Inmultire petunie

monix

New Member
Multumesc frumos pt intampinare!
Le-am pus direct in pamant, si in 2 sapt mi-au iesit in proportie de 80%.Din pacate poze nu am... dar incerc cat mai curand sa va arat cateva
 

sicamin

Member
In pamant am inteles -dar unde? in jardiniera in camera ? afara in gradina? Si eu pun direct in gradina, dar la sarsitul lui aprilie si am petunii pana toamna tarziu.
 

silvia

Member
S.M.

Mesaj catre Anamaria in special dar nu numai.
Am pus semintele la germinat in 19 II si nu se arata nimic.Am scris un mesaj in urma cum procedez cu ele.Un singur element s-ar putea sa lipseasca si anume lumina.camera in care am pus semintele este orientata spre vest si e destul de intunecoasa din cauza unor obstacole care se interpun in fata soarelui de dupa masa.As putea sa le duc intr-o alta camera mult mai luminoasa unde am plante dar as putea sa fac loc si la petunii.Ce spuneti?
In ce stadiu sunt petuniile voastre si cat a trecut de la semanat?
 

silvia

Member
M.S.

Multumesc Anamaria pentru incurajare si pentru perspectiva(am patru ladite pe o veranda la casa una avand cam 60 cm).Problema mea este ca ma uit zilnic la semintele puse la germinat,le umezesc usor prin pulverizare etc.Te rog sa-mi descrii locul in care le tii tu si cateva detalii.Vreau sa am si eu rasaduri ca doar n-o sa stau in fiecare an cu aceasta problema in dilema.Inteleg ca n-o sa germineze toate dar de aici pana la niciuna e diferenta.Asadar ce nu fac eu bine?
 
A

Anonymous

Guest
Silvia, s-ar putea sa fie problema luminii. Semintele se pun mai tarziu la germinat doar din cauza luminii. Cu cat mai multa caldura cu atat mai multa lumina este necesara. Daca nu, mucegaiesc sau cad, adica li se moaie tulpinita brusc sau nu germineaza. Poti sa ai cald, daca nu ai si lumina degeaba, chiar daca ies nu le merge grozav. Uit-te pe undeva in mesajele mai vechi ale specialistilor nostri si este unul chiar pe tema asta.
 

schlucky

Member
eu stiu despre semintele de petunii ca germineaza la lumina...adica le pregatesti terenul ....le pui pe pamant si le apesi doar (vecina-mea are un CD pe care a lipit o bucata de lemn sa poata manui CD si se plimba cu CD si apasa putin semintele pe pamant) aceasta apasare o faci ca radacinile sa se prinda bine de pamant caci sunt firave ... iar temp. ideala este de 23-25°C

astea le-am aflat dupa ce anul trecut toate semintele le-am dus eu la nenorocire...caci mereu le-am acoperit usor cu pamant :cry: ...ei din greseli invata omul
 

silvia

Member
S.M.

Dragele mele multumesc inca odata pentru raspunsuri.Referitor la modalitatea de semanare, repet ce am am spus in mesajele anterioare:
-am pus semintele deasupra,nu le-am acoperit,le-am apasat putin cu o lingurita;
-mentin solul reavan prin pulverizarea apei;
-temperatura in apartament nu scade sub 20 grade;
-le-am mutat astazi in alta camera la geam unde este cea mai buna lumina si astept.
-----
In fisa plantei scrie ca germinarea se face intre 7-10 zile.(din 19 ?)
 

flowerd

New Member
Merci mult pt raspuns . La Metro Voluntari nu aveau decat petunii normale ( am luat anul trecut si au crescut 40 - 50 cm dar tulpinile au ramas erecte ) la Selgros nu am incercat , poate o sa am drum pe acolo ...... sper sa mai gasesc :roll:
 

adrianam

Well-Known Member
Nu vreau sa te dezamagesc dar din experienta mea cu semintele de petunii curgatoare si lobelii, iti spun ca tot rasadurile cumparate sunt de mai buna calitate.
Eu incep sa cred ca cel putin la aceste soiuri- lobelii si petunii curgatoare- in plicuri sunt seminte de la soiuri slabe calitativ- cu flori rare si internoduri lungi- in nici un caz ce arata pe pliculet.
Cu lobelii cred ca voi mai incerca si anul acesta pentru ca pot pune rasadurile printre alte plante (ex.trandafiri pitici- arata splendid combinatia), dar cu petunii curgatoare-parca nu-mi vine sa mai pierd timpul.
 

flowerd

New Member
Hmmm... cu loberiile nu am avut probleme. Am plantat anul trecut , din seminte de la Starsem si au fost de nota 10 , au inflorit foarte frumos si mult toata vara . Poate si din cauza ca le-am plantat mai tarziu , in aprilie , asta pt ca am uitat de seminte. Le-am pus direct afara ,in plin soare intr-un ghiveci suspendat , uitandu-le acolo..... iar intr-o luna erau cu boboci :D . Asa ca nu am facut decat sa le raresc .
Singura chestie care am obesvat-o a fost ca le trebuie pamant bun sau cat de cat bun ... o parte din ele au fost puse in FloraSol ( care pana acum nu m-a dezamagit ) si cealalta in pamant romanesc ( nu stiu cum se numeste dar este in punga verde si plin de pietre , nipis si bucati mari de lemn :evil: ). Ghivecele cu FloraSol au fost ok , s-au dezvoltat si au inflorit fara probleme pe cand cele cu pamant romanesc au stagnat la cativa cm cu 2-3 floricele in varf.
Sper ca experienta mea sa te ajute si anul asta sa ai loberii curgatoare frumoase. :wink:
In cea ce priveste petuniile , cred ca iti voi urma sfaturile si voi cumpara rasaduri in primavara ( si asa nu mai am loc de seminte pune la germinat in casa :wink: )
 

calin123

Member
si mie mi-au iesit lobeliile f. bine singura problema fiind micimea semintelor le-am cam pus intr-un loc si apoi au trebuit rarite iar la petunii dupa lupte de vreo 6 pachete de seminte am ramas la optiunea sa iau rasaduri .
 

silvia

Member
S.M.

Nu ma pot abtine sa nu ma plang in continuare.Nu mi-au rasarit petuniile. Pe plicul cu seminte pe care le-am semanat, scrie ungureste:nagyviragu futopetunia.Distribuitorul este Kertimag Romania srl din Cluj Napoca.
La Album am pus poze facute in 28 februarie.E lumina,e cald,le umezesc.Sunt semanate in 19 februarie. :?: :?: :?:
 

calin123

Member
vor rasarii dar peste vreo 2 sapt ,zic eu dar mie apoi nu mi-au supravietuit futopetunia = petunie curgatoare
 

silvia

Member
Seminte.

Herta, Mada si toti ceilalti multumiri pentru incurajare in sensul rabdarii in a se ivi ceva din semintele de petunii..Nu se vede niciun semn cat de mic de vegetatie deasupra paharelelor mele.Dimineata e un soare teribil prin geamul la care sunt puse.E cald si le umezesc.A mai patit cineva asa ceva?
Asa cum fac femeile gravide grafic cu perioadel sarcinii fac si eu acum privitor la semintele mele.
19 februarie....... :?: :?: :?: 5 martie :?: :?: :(
http://i135.photobucket.com/albums/q139 ... ori050.jpg
 

simonag

Member
Cred ca perioada de germinare depinde de temperatura. Eu am tinut semintele la o temperatura de 26-29 C si au germinat intr-o saptamana.
 

flowerd

New Member
Loberiile mele in loc sa fie mov asa cum arata pe plic sunt albastru inchis :shock: . Oare sa depinde si de alti factori: soare , sol , apa etc ?!!
 

flowerd

New Member
Nu!! Eu vorbeam de cele de anul trecut , scuze ar fi trebuit sa precizez. Cele de anul acesta au 1 cm :rofl: asa ca mai am de asteptat pana o sa pot pune poze cu floricele
 

silvia

Member
petunii curgatoare

Revin la acest subiect nu atat sa ma plang ci poate de la mine invata si altii.Abia dupa 3 saptamani au aparut semnele de vegetatie.Mai intai dintre toate semintele puse la germinat sunt vii cam o treime.Celelalta parte stau in faza de speranta.
Insa e foarte important ca locul de germinatie sa aiba urmatoarele caracteristici toate la un loc:
:arrow: Locul cel mai luminat(unde eu am fost deficitara la inceput),locul cel mai cald(deasupra caloriferului),umezeala usoara zilnica,acoperire cu un geam noaptea(eu am luat de la o vitrina dupa care il voi pune la loc desigur) si ridicarea lui partiala ziua pana cand apar frunzele (cand nu se mai acopera).Poate postati niste fotografii in aceste faze.
 
Sus