Inmultire magnolii

Ionutza

Member
Incapatanata planta... Sau mofturoasa :rofl:

Si eu as vrea sa fur niste crengute din curtea unei firme din apropiere. Dar portarii sunt cam ursuzi. Tre sa ma mai plimb prin fustita pe acol sa ma pun bine cu ei :fluierat:

Cand ar fi ideal sa "imprumut" niste crengute? E prea tarziu acuma? Stiu doar ca are florile roz cu alb si miroase puternic. Voi incerca mai multe metode, apa, pamant, pet, etc. . Ca doar poate, poate s-a prinde vreuna. Cu liliacul in pamant nu prea am avut noroc, s-a uscat si doar una are niste frunzulite acuma :cry:
 

miki70

Active Member
Sanse mici sa se prinda acum, in toamna tarziu cand pica frunzele pune o creanga cu pet in cap si poate ai noroc. Procedezi asa cum se procedeaza la trandafiri.
 

Ionutza

Member
miki70 a spus:
Sanse mici sa se prinda acum, in toamna tarziu cand pica frunzele pune o creanga cu pet in cap si poate ai noroc. Procedezi asa cum se procedeaza la trandafiri.

Hmmm, ok :) Pana atunci ma mai documentez poate. Multumesc
 

Mihaila daniel

New Member
Salutare!
Eu am prins acum cativa ani vreo cateva sute de puieti din seminte.
Acum am seminte din acei puieti (deci partea cu sterilitatea pica) si incerc iar.
Sa vedem ca iese
 

gradinar1

Well-Known Member
Moderator
Asta e munca de chinez batran :D
Felicitari pentru reusita dar la cat de greu cresc magnoliile n-as recomanda sa incerce cineva sa le creasca din seminte ca imbatraneste pana ajung sa infloreasca :-D
 

Mihaila daniel

New Member
Este .... dar timpul oricum trece .
Oricum :
1. Dupa aprox. 6 ani de la prima incercare am aproape 10 magnolii destul de mari care infloresc .
2. Am dat la toata lumea zeci de plante si voi da si anul acesta gratuit.
3. Am perpetuat specia.
4. Daca cineva vrea o magnolie (gratuit) sa ma contacteze .
 

gradinar1

Well-Known Member
Moderator
Super daca infloresc dupa 6 ani. Ma gandeam ca e nevoie de mai multi ani pana la inflorire, din experienta mea cu plantute mai mici cumparate in ghiveci au avut nevoie de 3-4 ani pana la inflorire. Poate insa depinde si de specie.
In alta ordine de idei, din ce stiu, inmultirea din seminte nu garanteaza, parca, pastrarea caracteristicilor plantei mama, nu?
 

happy

Well-Known Member
Acum 2 ani am reusit cam 100 de seminte sa germinez.Le-am pus iarna in nisip umed la frigider 2 luni si pe urma la germinare in caserole mari la fel ca Daniel.Am incercat si anul trecut cu seminte de magnolie grandiflora dar nu a germinat niciuna,cred ca erau vechi.Cumparate din SUA.
 

Marsel

New Member
Am foarte multe magnolii cumparate, dar am si provenite din samanta.Intrebarea mea ar fi, daca stie cineva, dupa cat timp infloresc magnoliile obtinute din samanta??.Am copaci la 9-10 ani si inca nu au inflotit.
 

happy

Well-Known Member
Lui Daniel magnoliile din seminte au inflorit dupa 5-6 ani.Cred ca depinde de soi inflorirea.Am si eu din seminte dar au doar 2 ani.Am asteptat si eu la o magnolie cam 6 ani sa infloreasca,este dintr-un puiet luat de langa planta mama.Acum este un copacel de 4m plin de muguri,la primavara o sa ma bucur de florile lui.
 

Decebalus

New Member
Buna tuturor. Se apropie primavara (desi acum a pornit ninsoarea in Bucuresti), florile vor veni&trece si probabil vom putea sa incepem inmultirea prin butasi. Am o magnolie soulangiana in curte, dar telul meu este sa mai am macar una dintre preferatele mele: Genie, Blue Opal, Alexandrina, sau una galbena: Yellow Bird sau Butterflies. Intrebarea mea este daca este cineva dispus sa doneze sau sa vanda 1-2 butasi din varietatile respective sau asemanatoare (nu sunt mofturos). daca printr-o minune as primi din fiecare, le gasesc loc preferential la tara :)
Nefiind un specialist in magnolii, schimbul nu prea ma ajuta (eu ma lupt acum cu cativa platani, mesteceni, stejari, avocado, mango, albizia, etc de fun).
Apreciez orice raspuns si multumesc in avans!
 
Sus