Inmultire Ficus benjamin

CocoT

Member
L.G.C
Trimis: Joi Feb 10, 2005 6:02 pm
cum pot sa prind un ficus benjamin_?Daca stie cineva ,sa ma ajute!
 

CocoT

Member
Cornelia
Trimis: Joi Feb 10, 2005 7:16 pm
Se prinde prin butasi, prin metoda clasica. Dar incearca in primavara pentru ca atunci e sezonul.
 

CocoT

Member
L.G.C.
Trimis: Vin Feb 11, 2005 11:25 am
Am incercat in doua rinduri.Am o prietena care are un ficus mare si mi+a dat in doua rinduri virfuri tinere de planta.I+am pus in apa dar nu au facut nici un fel de radacinuta.
Tot pe acest site de inceput am citit mai demult ca s+ar lega frunyutele si s-ar pune in nisip?Nu stiu daca am retinut exact.
Oricum metoda clasica nu a dat rezultate la mine.
Draga Cornelia ti-am scris si pe alt subiect in legatura cu donarea de plante.Cind o sa am timp mai mult doresc mai multe sfaturi despre cum sa trec peste iarna cu florile.De ex.gloxinia care in vara era de vis pur si simplu mi-a pierit.Ce s-a intimplat cu ea?Sunt f.necajita ca am pierdut destul de multe plante in aceasta iarna si nu stiu cauza.Sper ca pina la iarna viitoare sa invat mai multe.Oricum cum le scot in curte primavara se trezesc si ele la viata si sunt o nebunie!Imi plac toate si le alint dar se pare ca asta nu este suficient.
Sper ca mai pot conversa cu voi.Multumesc de raspuns si poate sti o alta metoda ptr.ficusul meu.
 

CocoT

Member
mihaela.c
Trimis: Vin Feb 11, 2005 11:45 am
Salut!
eu incerc acum sa prind un lastar de ficus.Am folosit o pastila de turba si am acoperit lastarul cu o sticla de plastic,pe care am facut cateva gauri pentru a circula aerul.
Au trecut cam doua saptamani de cand am procedat asa si se pare ca ii este destul de bine.Sper sa faca si radacinute!Oricum te tin la curent cu evolutia lui si daca metoda renteaza poti sa faci si tu la fel
 

CocoT

Member
GEORGE-Constanta
Trimis: Vin Feb 11, 2005 3:20 pm
Eu am prins ficusul benjamin foarte usor si neasteptat de repede. Mi-a adus sotia mea 5 lastari de la ea de la serviciu,3cu frunza verde iar ceilalti 2 verde cu alb, i-am pus intr-un pahar cu apa si in nici 3 saptamani a facut radacini. I-am plantat in 2 ghivece iar acum deja au fiecare cateva frunzulite in plus. Mai incearca poate vei avea noroc.
 

CocoT

Member
Vizitator
Trimis: Joi Feb 24, 2005 10:12 am
Pentru prindere se taie un lastar mai tinar,usor lemnificat,se pune intr-un vas cu nisip si pamint umed si se pare ca se vor face radacini cam in 2-3 saptamini.Asa cum am spus voi incerca.
 

iudit

Well-Known Member
Moderator
ficus

Stiu ce ati gresit atunci cand nu ati reusit sa prinde-ti ficusul :rofl:
Dupa ce tai lastarul trebuie sa-l lasi in apa calduta cca o ora ,deoarece el are o substanta albicioasa si daca aceea substanta nu se scurge,nu se mai poate inradacina.dupa aceea ora il pui din nou in apa si astepti sa faca radacini.Sau il poti pune direct in pamant.Chestia asta am invatat-o de la o doamna de la o sera.
 
de mult vreau sa tund ficusul, nu este ramificat si are deja vreo 70-75 de cm. credeti ca e propice perioada? am citit ca se taie intre lunile ianuarie si martie. si daca da, cam cat sa tai? mi-e cam mila, dar am promis deja cuiva ca ii voi da puiul,daca inradacineaza.
 

simonag

Member
Ar fi bine sa-i pui un tutore ca sa creasca drept. Nu-l uda prea mult caci i se vor brunifica frunzele pe margine, si vor cadea.
 

Gaia

Member
Re: ficus

iudit a spus:
Stiu ce ati gresit atunci cand nu ati reusit sa prinde-ti ficusul :rofl:
Dupa ce tai lastarul trebuie sa-l lasi in apa calduta cca o ora ,deoarece el are o substanta albicioasa si daca aceea substanta nu se scurge,nu se mai poate inradacina.dupa aceea ora il pui din nou in apa si astepti sa faca radacini.Sau il poti pune direct in pamant.Chestia asta am invatat-o de la o doamna de la o sera.
Am un ficus benjamin cu frunze patate cu alb care nu a fost tuns niciodata si a crescut urat, 2 bete luuuungi care s-au curbat si desi sunt legati risca sa se rupa intr-o buna zi.
Eu stiam ca ficusul se prinde simplu in apa, fara sa ii faci nimic, si mi-a mers cu elastica.
Pe benjaminul asta vreau sa il tai pe tot in crengute de cca 20 de cm pe care sa le inradacinez si sa fac o tufa mica dar mai frumoasa.
Am taiat o crenguta de proba acum vreo luna sau mai bine, sta intr-un pahar cu apa de atunci. Nu pare sa se usuce dimpotriva la varf incepe chiar sa ... creasca, in schimb nici gand de radacini, doar 'laptele' acela al ficusilor , de parca lemnul ar fi explodat de la atata apa si a iesit chestia aia care s-a solidificat .
Sa inteleg ca daca s-a umplut de formatiunile acelea albe, nu o sa mai faca radacini?
 

Gaia

Member
Dupa lupte seculare care au durat aproape 2 luni, lastarelul pus in apa a facut totusi mustati, deci merge si pus direct in apa dar destul de greu. Azi am jumulit copacelul si am aplicat metoda lui iudit, astept sa vad rezultatele
PS: Scuze pentru posturile consecutive
 

iudit

Well-Known Member
Moderator
bv

De cate ori am aplicat aceasta metoda,mi-a reusit.Am invatat-o de la o doamna ce a lucrat candva intr-o sera.
 
A

Anonymous

Guest
Este mult mai bine sa-l pui direct in pamant lastarasul. Pentru ca daca face radacinutze in apa, se adapteaza greu la substrat solid. Eu am inradacinat generatii intregi de benjamini direct in pamant. Porneste greu sa creasca, dar peste un an accelereaza evolutia :D.
 

cory_helen

Active Member
eu am prins benjamin in apa... dar in primavara, in martie-aprilie... nu toamna sau iarna...

am acum cativa butasi la prins, dar nu stiu daca vor face radacinute... deocamdata stau asa...

o sa vad eu... am vreo 3-4 la prins... vedem la primavara ce se-alege de ei...

:?
 

zi_inflorata

Member
Moderator
Eu am un benjamin la birou. Frumos foc si imi face cu ochiul de mult timp. Asa ca azi mi-am facut curaj si am pus la inradacinat cativa butasi. Va tin la curent!
 

cory_helen

Active Member
am si eu unul variegat... astept un pic sa iasa colegii si rup si eu un pic din el...

il duc acasa si-l pun la prins... e f frumos... vedem... :D
 
Sus