Ingrijire Glicina

Silviu Man

Member
Buna ziua!

Recent am plantat doua Glicina mov. Au sosit in stare buna dar micute. Dupa o scurta perioada de adaptare dupa plantare au inceput sa creasca. Insa in ultimile doua zile pur si simplu se intind precum ferigile. Intrebarea la care va rog sa imi raspundeti : se fac cu lastarii care cresc in toate directiile? Banuiesc ca trebuie sa ii orientez cumva dar nu am gasit indicatii clare pe net. Multumesc!

IMG_8194.JPG
 

Atașamente

Am si eu. Are 4 ani, dar inca nu a inflorit. Mi s-a spus ca e roza...deci varianta japoneza. Pai...hai sa-ti spun din proprie experienta plus ce am mai vazut pe youtube.
Eu o tund de 2 ori pe an. La inceput de martie si la sfarsit de august.
O sa- ti arat si poza.
Eu te sfatiuesc sa o ti pe post de copac. Adica ce n-am facut eu. E o planta feroce care sugruma orice atinge. Eu am pus-o pe gard si mi-a indoit teava. Gardul e de fier.
Este o planta iubitoare de soare direct. Dar atentie...sfatul meu este sa nu o pui pe langa casa sau tevi de apa. Le distruge. In rest, tratata cu clorostop daca frunzele devin verde-galbui...si cam atat. Aaa...taierile de vara , se fac pe lianele verzi la 6 noduri. Taierea de iarna,pe aceleasi liane dar la 3 noduri. Asta am inteles de pe youtube , asta fac. Sunt in dubii daca procedez bine ca asta ar fi a patra vara in care nu vad flori. Dar trebuie sa o tin sub control. Cred ca s-ar fi intins pe 8 m sigur.
Tinem legatura daca vrei...nu am vazut prea multi posesori de wisteria.
 
Ultima editare:
Sus