Indragostiti de trandafiri

angela draganoiu

Active Member
Gabiuta a spus:
http://good-times.webshots.com/album/563556416ImGcYy astia sunt cei pe care vreau sa-i inlocuiesc.Din cel rosu am 5 bucati ,galbeni 4,rosu cu alb 4 si albi 6.
Gabi as vrea si eu unu galben si unu rosu cu alb. cind vii pe la mine sa iei din care vrei.
 

nae

Member
De cind nu am mai intrat au aparut o gramada de minunatzii aici.. ce bine !

Azi a plouat si am prins citeva cadre dupa:





 

AngelEyes

Member
Nae....ploua cu trandafiri superbi la tine in gradina!Stii cumva cum se numeste primul ? Cel rosu cu multe flori :indragostit:
 

rem_2007

Member
Dilema mea:
Am un trandafir f frumos, destul de mare, plantat de vreo 7 ani intr-un loc care a devenit pe parcurs total nepotrivit si unde nu este pus in valoare deloc si in concluzie trebuie mutat. Operatiunea de mutare cu siguranta va necesita o taiere. Stiu ca e bine sa muti/plantezi trandafirii toamna dar taierile se fac primavara.
Cum sa fac? Sa-l tai/mut primavara devreme?
 

nae

Member
AngelEyes, habar nu am ce este din pacate :(

Nu stiu daca se vede insa e copacel, saracul chiar sta in semiumbra insa infloreste fantastic tot anul, e unul din preferatii mei :)
 

ste

Member
rem, si eu am mutat in primavara asta cativa trandafiri foarte mari, din pacate aveau deja lastarasi cand am facut operatiunea. I-a scos sotul meu cu harletul si pentru ca au radacini foarte mari a taiat si el cum a putut, adica nu foarte adanc. Totusi s-au prins toti, chiar daca initial lastarii noi s-au cam pleostit. Dupa experienta asta pot sa-ti dau un sfat, muta-i in primavara cat mai devreme si mai tunde din lastarii vechi ca sa-i dai posibilitatea sa formeze inatai radacini noi
 

AngelEyes

Member
Si eu tot primavara spun sa il muti :) Eu as vrea sa mut 2 acum...sper sa se prinda.Sunt micuti...doar un fir cu radacinuta.Ii mut de la cineva din gradina la mine :rofl:
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
Acum.........ce sa zic? :? parerile sunt impartite.Eu am mutat 4 buc. ,pusi acum 5 ani dar operatia asta am facut-o in toamna si i-am musuroit bine.Acum sunt infloriti si mari.Groapa facuta ca sa-i scot a fost foarte adinca si tot nu am ajuns ,normal,sa scot intreaga radacina.Specialistii spun ca cele mai bune mutari se fac toamna iar primavara se fac taierile.Asa ca fiecare face cum crede ca este mai bine :wink: pentru planta.
 

rem_2007

Member
Gabiuta, de acord cu tine dar trandafirul este ff mare si fara tundere nu vad cum as putea sa-l mut plus ca pentru a putea sapa ca lumea in partea din spate nu am loc deloc fara sa-l tund. :(
In curand am sa pun o poza cu el sa-l vedeti ce frumos este...si ce inghesuit saracul... :cry:
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
Pai eu l-am tuns inainte de a-l muta :) Pune o poza.Si oricum trebuie sa sapi IN JURUL lui nu ai cum numai intr-o parte :wink: asa ca la frizer cu dinsul :rofl:
 
Sus