Incepator - proiect nou

popgeo

Well-Known Member
Membru staff
Moderator
nu ma pricep la bonsai dar n u cred ca se face asa..... pomul se adapteaza cu greu si mai ales trebuie pornit cu ei foarte mici... poate la citeva luni dupa ce au iesit din semintze.. in general daca nu tre pricepi mai bine incepe cu pomi care se preteaza la a fi bonsai mult mai bine. Ce ai tu acolo nu se prea preteaza si mai ales ai pornit cu materialul saditor pre tarziu si cu ghivece mult prea mari....
 

cristinaf

Well-Known Member
Incearca asa:
Mi s-a parut a fi cel mai simplu si ok tutorial. Si ce mi se pare important, si am vazut asta mereu - vasul trebuie sa fie foarte jos ca si inaltime, ceva de genul farfuriei de ghiveci, nu ghiveciul insusi. Asta ca sa nu permita plantei sa se dezvolte.
La un moment dat am vrut si eu sa-mi fac propriul meu bonsai, dar nu pot scapa de senzatia (gandul) ca daca as fi o planta l-as uri pe cel care mi-ar face asa ceva.:nu stiu:
 

Silviu Man

Member
Dupa un an ...

Ceea ce parea a fi un arin s-a dovedit a fi o Forsitia. Urmatorul este sigur arin. Apoi Hibiscus.

IMG_8201.JPG

IMG_8212.JPG
IMG_8220.JPG
 

gomez99

Well-Known Member
eu zic ca ar fi de incercat cu un yamadori mai intii.
dar si mai intii de aruncat o privire aici.
 

popgeo

Well-Known Member
Membru staff
Moderator
Eu spun ca dupa un an nu prea dau semne poztive de "raminere pitica"... asa cum zice Gomez... ar fi bine sa pornesti cu altzii.... astia doar ii chinui..... pune-i in gradina si lasa-i in ritmul lor.

 
Ultima editare:
Sus