Iernarea carnivorelor

ruxitzika

Well-Known Member
Moderator
As vrea sa povestiti din experienta voastra cum ati pregatit pentru iarna plantele carnivore. In multe locuri am citit date contradictorii despre acest lucru si as dori sa stiu cum au procedat colectionarii nostri de astefel de plante.
eu am pregatit cele doua Dionaea si revin azi cu poze. tot atunci voi detalia si ce am facut.
 

sarselia

Active Member
Moderator
Ruxi eu am o Nephentes si nu am pregatit-o nici cum de iarna.
Sta intr-o camera incalzita unde sunt cam 22 de grade.
E in fata geamului de la balcon si zilnic sau ma rog cand imi aduc aminte sau cand sunt cu pulverizatorul in mana o pulverizez si pe ea.
De udat o ud o data la saptmana si cam atat.
Am tuns-o in toamna pentru ca ajunsese foarte inalta si din cate am citit ii face bine din cand in cand cate o tunsoare iar acum am vazut ca va da lastari noi din 3 locuri.

La vara m-am gandit sa o scot afara pe o terasa care e pe umbra pentru ca soarele direct e periculos pentru ea.
:D
 

ruxitzika

Well-Known Member
Moderator
Cu intarziere am revenit si cu detalii.
Deci, conform celor citite Dionaea are nevoie de temperaturi scazute pe timpul iernii, cele din casa fiindu-i total daunatoare: planta continua sa vegeteze, nu intra in hibernare si in scurt timp moare. Am auzit de variante diferite, unii spun ca s-ar tine in frigider, altii ca in balcon, usor protejate. Iata ce am facut eu, daca nu e bine veniti cu sugestii, este prima mea iarna cu carnivore:-am pus cele doua ghivece intr-o caserola de plastic umpluta cu pamant
-caserola de plastic am pus-o intr-o cutie de carton cu capac
-aceasta sta in balcon, intr-un colt, nu o ploua, nu o ninge, nu o sufla vantul
 

bundazsz

New Member
Ciao RUXI, am cam lipsit si eu de pe acest forum :) In principiu ceea ce ai facut este bine, dar mai sigur cred ca vom vedea in primavara.

Eu nu le bagam cu totul in pamant, dar nah, ce mai trebuie sa ai mare mare grija, pamantul sa nu se usuce niciodata, importanta ca plantele sa nu sta in apa, dar nici pamantul lor sa nu se usuce in timpul iernii, deci din cand in cand trebuie sa-i umezesti solul.

Si in rest va fi bine :)

SUCCES
 
Sus