Identificari plante suculente

irinabv

Active Member
Moderator
Seamana, dar parca nu e, ca a mea nu are frunze variegate. O sa citesc si despre tradescantia, sa vad cum este ea. A mea are frunze carnoase. Multumesc pt. link, o sa studiez :D

Nu cred ca e tradescantia. Plantuta asta a mea nu are tulpina. Puiutii aia multi pornesc pe un fel de "fire" :oops: ca la clorophitum. Astept sa infloreasca si mai pun o poza.
 

andre

Member
Nicoleta, planta ta a adus-o Doina si a spus ca face floricele mici rosii. Nici ea nu stia denumirea, eu am intrebat-o daca e de exterior si a spus ca nu.
In orice caz, Delosperma cooperii nu e, desi ar semana putin, dar Delosperma are frunzele mai lungi, mai carnoase, iar culoarea este un pic mai spre gri.
Cam asa arata Delosperma cooperii:
http://shaman.sunphoto.ro/plante_de_ext ... AYONPCPZKN
 

andre

Member
Gabiuto, ce-mi facusi... Vroaim sa ma uit la meciul de handbal cu Oltchimul si sunt anuntata ca am un mail.
Si, vazand mesajul tau, m-am apucat a caut. Prima data m-am ggandit la Echeveria si m-am uitat la imagini, sunt putine cu floare galbena si oricum au alta conformatie.
Apoi mi-a picat fisa unde am mai vazut asemenea stamine la o planta! Ei bine, la Graptopetalum bellum, dar care este rosie.
Da-i iar cautare si iata:
http://egradini.ro/forum/webshots_downl ... QcD_ph.jpg


:rofl: Acum am observat ca ambele poze sunt dupa webshots, dar sper sa nu fie identice, in orice caz aici e si denumirea...
 

andre

Member
Carmen, de ce sa nu vrei sa ma contrazici? Crezi ca eu le stiu pe toate? Ca dovada, uite ca am gresit... Cu un ochi la meci si cu unul la calculator, nu am comparat pozele ca sa vad daca este ce gasisem eu pe net.
Problema nu era ca in poza erau mai multe plante in ghiveci, ca doar floarea nu provenea de la cactusii din spate, ci de la faptul ca nu se potriveste forma frunzelor. Eu m-am uitat doar la floare si am pierdut din vedere sa compar si frunzele.
Asa ca am cautat si Aeonium arboreum si ar putea fi asa ceva. Sa-l ingrijeasca bine Dana, ca pana acum, ca eu cred ca infloreste mai rar, asa ca se poate spune ca i-a dat atentia necesara daca a rasplatit-o cu astfel de flori frumoase! :clap:
 

tzep

Well-Known Member
Moderator
Eu nu stiam cum arata floarea la Aeonium, a fost si ramane ca un test, daca am identificat bine.
 

andre

Member
Salut!

Am gasit o denumire mai apropiata pentru planta Danei. Este intr-adevar un Aeonium, dar este mai degraba lindleyi, pentru ca arboreum are florile la fel, dar grupate in manunchiuri, nu tije separate ca aceasta. Am avut-o si eu acum cativa ani, dar dupa ce a inflorit in iarna si-a pierdut radacinile si nu am mai inradacinat-o.
Uitasem de ea, dar am cautat betisorul de identificare ramas. Poza plantei dupa desert tropicals:
http://www.desert-tropicals.com/Plants/ ... dleyi.html
 

tzep

Well-Known Member
Moderator
Buna! Da, seamana mai mult cu florile de la A. lindleyi. Ti-am spus eu inca nu am, si tot "vantur" netul! :( Am mai citit, cautand despre alte suculente, ca se intampla ca dupa inflorire planta matura sa moara! Nu am dat importanta, pentru ca am spus, cautam despre altceva, dar acum din ceea ce ai spus tu cred ca despre Aeonium era vorba. Inca am vraiste in cap, sunt multe informatii si eu nu am toate plantele. Deocamdata vreau sa ma axez pe cele pe care le am, dar citind, mai descopar si despre altele. Imi trebuie mult timp ca sa le studiez, dar pentru a le dobandi, cred ca nu mai astept mult! :wink:
 

andre

Member
Carmen, cred ca e mai bine cum procedezi tu, asa ar trebui sa facem toti, sa ne informam despre plantele pe care vrem sa le luam, iar apoi sa le achizitionam in cunostinta de cauza.
Numai ca eu fac lucrurile dupa ureche, iau ce imi place cand vad, iar apoi vad cam cum se ingrijeste, eventual citind despre ea dupa aia, mai ales daca vad ca nu-i prieste ceva. Am pierdut multe plante care nu am stiut sa le ingrijesc.
Aeonium nu cred ca face parte din plantele care mor dupa inflorire, eu stiu doar despre Aloe si despre Sempervivum ca patesc treaba asta. Cred ca a murit ca nu am mai avut loc de ea la soare, am pus-o mai la umbra si am udat-o mai mult. Ce am mai salvat din ea, i-am pus-o in brate lui Gino, care a prins butasii, dar se pare ca nici la el nu-i merge bine, de unde deduc ca e o planta putin mai pretentioasa. De fapt cu Aeonium nu m-am impacat niciodata, arboreum cv. schwarzkopf am avut in doua randuri si s-a dus, tot de la apa, dar atunci nu stiam si ii udam si iarna.
 

tzep

Well-Known Member
Moderator
Daca mai e ceva din el, vreo frunza...... "aruncati-o pe malul marii", ca aici nu se va "ineca" niciodata! :oops: :rofl:
 

andre

Member
Ma gandisem sa ii cer sa vad ca a mai rezistat din ea, acum, ca mi-ati facut pofta... de provocari! Daca atunci nu a rezistat si nu i-am dat nici o atentie, desi inainte sa infloreasca se facuse frumoasa, ca un pomisor, acum sa vad ce sanse am!
Si daca se prinde si reusesc sa fac ceva cu ea, iti aduc cand se va face intalnirea la Constanta! :D
 

Adina-Ioana

Well-Known Member
Moderator
Cele două plante din imaginile de mai jos bănuiesc că sunt sempervivum. Adevărat sau fals? Dacă nu, ce sunt? Dacă da, rezistă iarna afară?
 

tzep

Well-Known Member
Moderator
Nu stiu cum procedeaza ceilalti la identificari, dar eu caut prin diferite link-uri, citesc raspunsurile din vechile postari ale forumului, fac comparatii intre imagini si unde chiar nu ma descurc .... cer ajutorul la randul meu. :oops: Nu mi-e rusine sa intreb! :)
Studiind conditiile de mediu si modul cum se dezvolta plantele la mine, in cazul celor care le am. De ex. si eu uitandu-ma numai la rozeta, spun ca e Graptopetalum, dar daca ma uit la tulpina inclin sa spun ca este Pachiphytum. Graptopetalumul meu, tinut in conditii de lumina puternica si soare (balcon deschis orientat S-V) nu are frunzele compacte, dar Pachiphytum, in aceleasi conditii, da. Aparitia florilor e faza finala! Aceasta este "dovada" hotaratoare! Asta este parerea mea, o iubitoare de suculente de numai cateva luni! :wink:
 
Sus