Identificari de violete

byby_anka_w

Member
si eu tot asa ziceam pana am vazut ca,Caribbean Blue are petalele mai rotunde si culoarea e mai deschisa( Large double lavender-blue star with distinctive white edge. Medium green foliage)
ce sa mai cred? :(
 

emeclau

Active Member
byby, se pastreaza caracterele violetei, in rest cate case atatea feluri diferite de Caribbean Blue...doara si ciorba de legume e la fiecare casa cu alt gust :)
 

issaurina

Member
identificare

Salut pe toata lumea. Am reusit sa-mi pun cateva poze in album si va invit sa vedeti violetele mele. Nu sunt spectaculoase, dar mie imi sunt foarte dragi. Cea grena si grena cu alb sunt cumparate, dar n-am vazut nimic scris pe ambalaj. Pentru identificare am rasfoit mai multe albume si m-am oprit la cateva denumiri. Va rog sa ma ajutati, daca recunoasteti vreuna :)
Cea mov seamana cu Rob s Woodoo Blue sau Double Blue Boy ?
Cea bleu este un pic mai spre mov in realitate si are frunza ovala, poate fi Blue Symphony sau Fernando s Eyes?
Cea grena, la fel, este mai inchisa, le-am pozat la lumina ca sa iasa clare si aparatul le-a vazut mai deschise la culoare.
Cea grena cu alb mie mi se pare ca seamana cu Crimson Ice. Voi ce spuneti?
Multumesc.
 

emeclau

Active Member
ramo, sincer, sunt varietati din cele comune, obisnuite..inafara de 2, pe restul si eu le am....dar eu am renuntat de mult sa mai sper ca le voi gasi si numele, daca au :rofl:
 

ramona

Member
Ok, multumesc de raspuns dar nu era nevoie de ironia pe care am simtit-o in ceea ce ai spus.
 

cornelia

Fondator
Membru staff
Ramona nu cred ca a fost ironie. Emeclau chiar e de treaba si nu face chestii d-astea. Insa, e foarte greu sa identifici ceva ce se vinde la noi pe piata. Sunt multe varietati cu trasaturi similare incat risti sa-ti prinzi urechile in identificari. E o chestie care ne cam depaseste pe toti pentru ca producatorii nu ofera documentatie. Daca nu ai de la ce sa pornesti, cum sa faci o identificare? Nu te supara, pana la urma o sa le aflam pe toate. Numai ca o sa mai treaca ceva vreme.
 

ramona

Member
Bine, poate mi s-a parut. dar nu am crezut normal ca atunci intreaba cineva ceva, cel care raspunde sa inceapa sa rada sau sa zica "sincer..." stii asta suna ceva de genu: "poate nu stiai..." da nu stiam, tocmai de asta am si intrebat. Raspunsul tau Cornelia mi s-a parut foarte normal si cinstit, nu era nevoie de atata sinceritate sau rasete, ca nu am spus o gluma.
 

emeclau

Active Member
ramona, iarta-ma, ai dreptate!
si Cornelia, mersi ..departe de mine intentia de a jigni pe cineva
doar ca asa is eu ..rad cam mult :oops:
 

ramona

Member
Scuzele sunt acceptate. Eu nu te cunosc dar asa mi s-a parut. Poate si eu iti datorez niste scuze, asa ca, daca am gresit cu ceva sa stii ca nu a fost cu intentie. Deci? Batem palma de impacare? :D :oops:
 

ramona

Member
Sigur ca te las, de acum inainte voi sti ca tu esti "zambareata" dar nu mi-o lua in nume de rau... :)
 
Sus