Identificare Trandafiri

Rose

Active Member
Pai nu pot sa plantez in fata casei nimic din ce vreau sa cumpar pentru ca locul e deja ocupat. Ma trimite in gradina :cry: sau in nu stiu ce spatiu ascuns :cry: Au o "varsta" deja ( vreo 7-8 ani) :) credeti ca primavara as putea sa mut macar 1-2? Sau nu se mai prind?
 

victoria222

Active Member
Este cam greu de identificat trandafirii rosii, pentru ca sunt nenumarate soiuri. Dar daca tie nu iti plac si mai ales daca nu sunt foarte floriferi, sau rezistenti la boli, poti sa ii scoti sau sa ii muti destul de usor. Aveam si eu trei trandafiri rosii teahibrizi, ramasi de la vechii proprietari, care infloreau doar o data in iunie iar apoi foarte slab, aproape deloc, si i-am scos si i-am aruncat fara remuscari :oops:
Ca sa ii muti trebuie sa mai astepti pana le cad frunzele (cam la sfarsitul lui octombrie). Este mai bine sa faci asta acum decat primavara. Cand vine momentul potrivit, umezesti din timp pamantul din jurul lor (daca e uscat) si ii sapi cu grija. Pregatesti gropile in locul nou de plantare si ii muti imediat acolo cu cat mai mult pamant la radacina (daca sunt prea mari le mai scuturi pamantul ca sa-i poti ridica). Dupa plantare in locul nou, trebuie sa ai grija sa ii uzi regulat pana vine frigul, iar cand se raceste, ii musuroiesti ca pe ceilalti trandafiri. In primavara abia ii tai si le desfaci musuroiul. Nu vad de ce nu s-ar prinde.
Succes!
 

Rose

Active Member
Infloresc din abundenta, nu e asta problema, ci doar faptul ca sunt prea multi din acelasi soi. Multumesc mult pentru sfaturi! Tatal meu ii taie toamna si-i musuroieste, nu stiu daca procedeaza corect, dar vad ca le merge foarte bine.
 

Rose

Active Member
Multumesc! E pamant mai nisipos, au soare mare parte din zi, iar apa primesc la 2-3 zile!
 

sannamaria

Well-Known Member
Moderator
am nevoie de ajutorul vostru :oops:
am luat in primavara un New Dawn ,care sa dovedit a nu fi ND dar nu prea imi pasa ca e un trandafir superb :)
a pornit f greu initial am crezut ca a murit ,si acum mi-a facut o floare superba ,dar oare ce e ?
e usor parfumat si lastarul se lasa in jos sub greutatea florii !
 

claude

Well-Known Member
Moderator
Are o floare de tipul celor englezesti :? Si aplecarea florii e tot cam de-a englezestilor...Ia uita-te putin pe site-ul lui Austin, poate ai un englezesc si nu stii :)
 

claude

Well-Known Member
Moderator
Nici eu, pot sa identific doar trandafiri pe care i-am vazut pe viu, real, dupa poze nu ma hazardez, pentru ca, mai ales la astia pe rosu aparatul nu prea scoate culoarea reala :(
 

Rose

Active Member
Apropo de New Dawn, am gasit prin august trandafiri la ghiveci la Dedeman, la reducere(4 lei) si am luat si eu unul, chipurile New Dawn, insa e cam ciudat, eu nu am avut urcatori pana acum: nu s-a dezvoltat deloc, are 2 crengute subtiri rau de tot si niste frunze micute, tata zice ca e "rasura"(maces). La voi cum arata in stadiul incipient?
 
Sus