Hoya multiflora

sarselia

Active Member
Moderator
E superb, Cornelia!
Uite ea este o Hoya pe care mi-as dori sa pot sa o vad inflorita pe viu.
Mi se pare extrem de interesanta floarea.Parca ar fi niste sageti.
Si ea este parfumata?
 

elaelena

Member
si a mea se pregateste iar de inflorit, cred ca este a treia tura de la inceputul anului doar ca nu face asa multi pedunculi ca multiflora corneliei...
la mine se formeaza cate 2 pedunculi, dupa inflorire face o scurta pauza, ii mai creste cate o frunzulita apoi iar face 1-2 pedunculi...e mai ciudata :?
 

cornelia

Fondator
Membru staff
Sarselia o sa bag nasul in flori cand se deschid. Pana acum n-am simtit vreun parfum, dar poate are vreunul discret.
 

elaelena

Member
asa este, cornelia, anul 2 de vegetatie....apropos de miros, nu am simtit nk, dar eu am o problema cu mirosurile :oops:
 

cornelia

Fondator
Membru staff
Pai atunci de la anul sa te astepti sa poata si a ta sa tina mai multi pedunculi in acelasi timp.
 

cornelia

Fondator
Membru staff
Intre timp i-am schimbat arcul - i-am pus unul mai inalt si am mutat-o in balcon, jos. Ca sa n-o parleasca soarele.

Ma bucur ca-ti place. :oops:
 

instructor

Member
Micutei mele ,proaspat sosita in casa mea ,trebuie sa-i schimb pamantul?e in paharut de plastic...nu o pot poza ,dar va rog ajutati-ma va rog....unde sa o tin?
 

instructor

Member
nimeni nu vrea sa ma ajute...mi-e asa frica cu ea...mi-am dorit-o asa mult...daca o pierd....deja i se ingalbeneste o frunza :cry: :cry:
 

gabiee

Active Member
desi si eu sunt incepatoare in ale hoyelor :) , iti spun cum am pus eu mai toti butasii care au facut radacina intai in apa : pamant cu nisip si perlit cam in proportie de 2-1-1
sunt de aproximativ 10 zile in acest pamant si deocamdata sunt bine , ba la doua am si vazut deja in paharelele transparente radacina ...
multiflora a si pornit sa creasca .... :D
 

cornelia

Fondator
Membru staff
Florinela de ce e musai sa-i schimbi pamantul? Cauzele pentru care cade o frunza pot fi diverse. Nu trebuie sa te sperie orice miscare pe care o face.
 

dorinas

Member
instructor a spus:
Micutei mele ,proaspat sosita in casa mea ,trebuie sa-i schimb pamantul?e in paharut de plastic...nu o pot poza ,dar va rog ajutati-ma va rog....unde sa o tin?
Nu-i schimba pamantul, las-o sa se obisnuiasca cu noua ei casa. E normal sa-i cada o frunza dupa stresul suferit de plimbarea cu posta romana. Sa n-o tii in curent ca nu-i place. Se uda mai des decat alte feluri de hoya, torni apa si lasi sa se scurga surplusul, nu trebuie sa fie inundat ci doar jilav. Substratul nu trebuie sa fie niciodata uscat.Nu trebuie s-o bata soarele tot timpul, cel de dimineata pana la pranz e perfect.
 

andreiacamelia

Active Member
Lastarul meu a facut radacini in apa. Ma gandesc ca e cam brusc sa il pun in substrat. Cum e mai bine? Ma gandisem sa pun lastarul in pahar cu apa si treptat sa incep sa pun substrat. Momentan este intr-o fila din aceea de orhidee.
 

dorinas

Member
Daca a facut radacini poti sa-l pui direct in substrat fara grija. Uzi substratul tare si apoi il lasi asa pana se usuca putin ceea ce inseamna ca nu-l mai uzi cca 2 saptamani. Eu asa procedez la toate hoyutele. Ce conteaza cel mai mult este tipul substratului care trebuie sa fie aerisit. Eu imi prepar singura substratul: 2 parti pamant Florimo tip A, 1 parte pamant de gradina (eu adun de la musuroi de cartita) si 1 parte perlit cu granulatie mare.
 

instructor

Member
Mare necaz.... :eek:f: :eek:f: la pitica mea ii cad frunzele pe rupte......mai are 2 si alea se ingalbenesc :cry: :cry: ce sa fac?Sa ma pregatesc de ce e mai rau...? :cry:
 
Sus