Hoya multiflora

Nina

Member
A inflorit si multiflora mea, e un butas pe care l-am cumparat in martie si mi-a facut trei buchetele:


 

cornelia

Fondator
Membru staff
Acum o ora am vazut ca multiflora mea a crescut cam stramba. Probabil ca n-a avut suficienta lumina si a tot cautat-o. Asa ca i-am mai pus un betisor de bambus, niste cleme de corectie si-i schimb locul de maine.

Ce ziceti? Se vede diferenta?



De ceva vreme are si ghiveci ceramic. Ca sa nu se rastoarne. :wink:
Pe lastarul din dreapta se vede si un penducul care a avut flori dar n-a cazut. Asta apropo de discutia cu Carmen de pe topicul cu bella.
 

cornelia

Fondator
Membru staff
Ma pregatesc sa transplantez floricica si pentru ca stiu ca e sensibila vroiam sa va intreb, e cineva care a mai facut operatiunea asta? E ceva anume la care sa fiu atenta? :idea:
 

dorinas

Member
Eu am transplantat-o pe a mea cu coletul de pamant cu tot si am pus pamant in completare, nu-i deloc sensibila, nici macar florile nu i-au cazut (avea boboci dar am fost nevoita s-o transplantez ca a mea are boboci mereu si era intr-un ghiveci prea mic).
 

cornelia

Fondator
Membru staff
Pana la urma ne-a placut ghiveciul cel nou: ne-am facut mare si ne pregatim de noi floricele:

 

marean

Active Member
Super,felicitari !
Asta este ,cred,in topul preferintelor,mai ales datorita harniciei,dar si datorita formei florilor si a modului de crestere sub forma de pomisor !
 

yca

Member
Este decorativa si prin frunze..........imi imaginez dupa ce e inflorita cat de superba poate fii ! Carmen poate pui o poza dupa ce infloreste......................
 

carmenn

Member
da, cu siguranta...prima va inflori multiflora variegata, caci s-a apucat mai devreme de imbobocit, apoi multiflora crytocerasus, care la nici o luna de la ultima inflorire a pornit in forta sa faca frunze noi si flori noi...
sper ca de data asta sa isi pastreze toate florile... :rugaciune:
 

cornelia

Fondator
Membru staff
Pai nu cine stie ce. Este in balcon, asezata pe un suport la inaltime. Are lumina dar soarele direct nu ajunge la ea. I-am legat lastarii de niste bete de bambus pentru ca are obiceiul sa creasca stramba. Si am grija sa nu i se usuce complet pamantul din ghiveci. Curand va trebui s-o pun (iara) intr-un ghiveci mai mare.
 

miha

Member
Ce frumusica e!!! Felicitari... :D Am si eu una micuta cu peduncul si bobocei... tare draga imi e...sper sa reuseasca sa faca si flori...
 

cornelia

Fondator
Membru staff
Sa-i supraveghezi umiditatea la radacina pentru ca are prostul obicei sa avorteze bobocii. Si eu am avut ceva bataie de cap cu a mea.
 

miha

Member
Am inteles ca trebuie sa fie substrat umed cat timp infloreste... , acum...am pierdut si eu cativa butasi din cauza apei in exces si am inceput sa ma abtin sa le ud prea mult...sper sa gasesc o cale de mijloc sa-i placa...
 
Sus