1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosirii acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Hoya linearis

Discuție în 'Hoya' creată de Gabiuta, 25 Aug 2008.

 1. Gabiuta

  Gabiuta Well-Known Member Moderator

  Localizare:
  La periferie
  Cum o ingrijiti???
  Cum o udati?Ce pamint?
  Constat in fiecare sapatamina ca parca se mai usuca cite ceva la ea. :cry:
  Azi am scos-o din ghiveci si am constatat ca este umeda radacina.Ce sa-i fac???
   
 2. Roxana

  Roxana Active Member

  Localizare:
  Constanta
  Este foarte usor de ingrijit, ii place racoarea, semi-umbra, nu soarele direct. Infloreste la sfarsitul toamnei, iar florile au miros de lamaie.
   
 3. cornelia

  cornelia Fondator Membru staff

  Localizare:
  Bucuresti
  Usor poate in teorie.
   
 4. Roxana

  Roxana Active Member

  Localizare:
  Constanta
  are nasa mea si a zis ca este nepretentioasa. acum cred ca este vorba si de noroc. eu am incercat sa o inmultesc, dar nu am reusit. :(
   
 5. Gabiuta

  Gabiuta Well-Known Member Moderator

  Localizare:
  La periferie
  Pai eu inca astept oarece sfaturi ca de usor (vorba Corneliei) este foarte usor de ingrijit.Practica ne omoara pe toti :oops: .
  Este singura din cele citeva pe care le am cu care "ma lupt "sa o inteleg :?
   
 6. carmenn

  carmenn Member

  Ei, linearis-ul e una din speciile care are nevoie de umezeala si parerea mea e ca e cam betiva...eu am deshidratat-o pe a mea destul de rau vara asta, crezand ca daca ii dau apa de 2 ori pe saptamana, afara fiind , e suficient , era gata s-o pierd. Am trecut-o la racoare si am udat-o progresiv si intr-o saptamana s-a pus pe picioare.
  Cred ca reactia de cadere a acelor e de la caldura ... nu se prea impaca cu caldura, decat daca ar avea o cascada langa ea, care sa-i creeze umiditatea necesara. A mea cel mai bine s-a simtit in primavara cand ploua mult, si era afara, chiar a facut un penducul de floare, semn de satisfactie - ea infloreste in perioada musonilor - deja se simtea in largul ei. Acum nu-i mai gasesc penduculul printre ace si tind sa cred ca l-a pierdut la socul cu deshidratarea...
  Si eu inca ii caut locul cel mai potrivit, si sper ca i l-am gasit - imi arata ea in curand dc e multumita cu mine de stapana :D
  Substratul - obligatoriu ghiveci mic, caci are radacini putine si majoritatea la suprafata, si n-ar strica ceva muschi deasupra substratului pentru a-i mentine umezeala. Eu nu i-am schimbat substratul cu care am cumparat-o , dar cred ca i se aplica regula de substrat mixt : turba, nisip, perlit - ce mai are omul prin casa. :)
   
 7. Gabiuta

  Gabiuta Well-Known Member Moderator

  Localizare:
  La periferie
  Multumesc Carmenn.Nu-i cad acele dar parca e uscata.
  Acum imi explic de ce.Sio totusi radacinile par a fi putrede........nu stiu.O iau de la capat cu ea.O s-o pun din nou la prins si o sa incerc sa ii gasesc locul propice :?
   
 8. cornelia

  cornelia Fondator Membru staff

  Localizare:
  Bucuresti
   
 9. andreiacamelia

  andreiacamelia Active Member

  Localizare:
  Fetesti

Distribuie pagina asta