Hoya cinnamomifolia & Hoya purpureofusca

Pakeha

Member
Cred că florile astea sunt modele pentru cofetării. De pus deasupra unei prăjituri, din care să muşti. Par ireale... şi totuşi există!:roundflower:
 
Eu chiar am gustat din sevă, accidental, a fost destul de amară. Vorbeam doar de aspect. De miros vă dau dreptate, sunt incomparabile cu alte flori. Chiar dacă eu am mirosit puține flori...
 

Pakeha

Member
... De miros vă dau dreptate, sunt incomparabile cu alte flori. Chiar dacă eu am mirosit puține flori...
Chiar daca mirosul e prins esenta ceva subiectiv, am recenzat pe site toate mirosurile care mi-a fost dat sa le intalnesc
(sub harta zona centrala in mijloc)
http://www.pakehas-hoya.com/index.php?mod=Gestion&op=ShowDetailEspece&Id_Esp=602
(la intamplare, prima specie ; vad in schimb ca traducerea in romana nu se face bine pe computerul meu)
mirosul (parfum) l-am definit sub 2 aspecte : parfum (fragrance) si tarie (puissance)
Fragrance : de la foarte agreabila la aproape incomodanta (?), trecand prin indiferenta
Puissance : de la foarte puternica la aproape absenta
Parfum aproape incomodant nu am dupa standardul meu decat vreo 2

Stiu ca au fost cateva tentative de a defini mirosurile dupa asemanarea cu alte mirosuri
Dar subiectivitatea (mirosul e legat de amintirea fiecaruia, mai putin pentru specialistii in parfumerie sau oenologi), face ca rezultatele nu par concludente
 
Sus