1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosirii acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Hoya cinnamomifolia & Hoya purpureofusca

Discuție în 'Hoya' creată de Pakeha, 27 Mar 2012.

  1. Pakeha

    Pakeha Member

    Localizare:
    Franta / Normandia
  2. Mircea Gheorghiţă

    Mircea Gheorghiţă New Member

    Cred că florile astea sunt modele pentru cofetării. De pus deasupra unei prăjituri, din care să muşti. Par ireale... şi totuşi există!:roundflower:
     
  3. Pakeha

    Pakeha Member

    Localizare:
    Franta / Normandia
    nu recomand sa o faceti cu adevarat, seva e toxica :sick:
    in schimb, cateva specii se pot pune pentru mirosul absolut exceptional :h:
     
  4. Mircea Gheorghiţă

    Mircea Gheorghiţă New Member

    Eu chiar am gustat din sevă, accidental, a fost destul de amară. Vorbeam doar de aspect. De miros vă dau dreptate, sunt incomparabile cu alte flori. Chiar dacă eu am mirosit puține flori...
     
  5. Pakeha

    Pakeha Member

    Localizare:
    Franta / Normandia
    Chiar daca mirosul e prins esenta ceva subiectiv, am recenzat pe site toate mirosurile care mi-a fost dat sa le intalnesc
    (sub harta zona centrala in mijloc)
    http://www.pakehas-hoya.com/index.php?mod=Gestion&op=ShowDetailEspece&Id_Esp=602
    (la intamplare, prima specie ; vad in schimb ca traducerea in romana nu se face bine pe computerul meu)
    mirosul (parfum) l-am definit sub 2 aspecte : parfum (fragrance) si tarie (puissance)
    Fragrance : de la foarte agreabila la aproape incomodanta (?), trecand prin indiferenta
    Puissance : de la foarte puternica la aproape absenta
    Parfum aproape incomodant nu am dupa standardul meu decat vreo 2

    Stiu ca au fost cateva tentative de a defini mirosurile dupa asemanarea cu alte mirosuri
    Dar subiectivitatea (mirosul e legat de amintirea fiecaruia, mai putin pentru specialistii in parfumerie sau oenologi), face ca rezultatele nu par concludente
     

Distribuie pagina asta