Ghiveciul pare foarte mare... am facut si eu greseala asta la o hoya mai batranica ( nici mie nu mi-a inflorit inca asta ), si anul acesta i-am schimbat substratul si ghiveciul...nu mica mi-a fost mirarea sa vad un pumn de radacini in ditamai ghiveciul inutil, toate grupate in partea de sus a ghiveciului - efect : planta se chinuie sa faca radacini, deci nu frunze, nu flori ;
repaosul, am 2 comparabile, minunea asta mica de maxim 2 ani , ce a inflorit dupa ce iarna am lasat-o pe un pervaz la racoare cu apa foarte rar( cu rezultate remarcabile ) si batranica asta puturoasa care dupa ce in plina iarna a facut lanosi de la o gardenie a fost mutata la caldura in bucatarie - deci adio repaos...inca n-a inflorit, dar totusi creste si a scapat de boala. La iarna va avea alt tratament... ideea de repaos trebuie privita simetric perioadei de inflorire : carnosa infloreste vara, deci iarna are nevoie de repaos.
Nu stiu cat de important e sau nu repaosul, multi spun ca au la servici planta de ani de zile in acelasi loc, si cand e vremea infloririi infloreste fara probleme, indiferent de temperatura.
Trebuie doar s-o starnesti putin...incearca sa-i schimbi ghiveciul, sa-i oferi putin repaos la iarna si in primavara sa-i administrezi putin ingrasamant pt plante cu flori....s-ar putea sa tina.
Succes.