Hoya carnosa

albela

Active Member
Carnosa tricolor care ziceam ca s-a pornit serios pe crescut sta pe un dulap la cca. 2 metri de o fereastra mare pe est unde este soare direct cca. 2 ore dimineata devreme. In perioada cu soare o umbresc cu jaluzelele in asa fel nu are deloc soare direct dar lumina foarte multa. Ii place tare lucrul asta. Cealalta de acasa (carnosa normala) este pe un pervaz pe vest unde are foarte putin soare dupaamiaza (o ora - doua) dar fuge si de ala pentru ca creste spre interiorul camerei. Concluzia mea personala nu soare doar muuulta lumina.
 
D

dyayzh

Guest
Mica dar voinica. Arata foarte sanatoasa si pusa pe crestere :wink:
 

oana_oana

Member
Este mai pudica :oops: Sa-ti traiasca si sa infloreasca. Eu nu stiu de unde atata loc. Cred ca ai cumparat si apartamentele vecinilor si te-ai extins. :wink:
 

cornelia

Fondator
Membru staff
Pai cine a zis ca are loc? Le ingramadesc si eu pe unde pot.
Nu, inca n-am ajuns la vecini. Dar nici mult nu mai am. :rofl:
 

ghia_don

Active Member
De-acum sa te tii...toata vara vei avea flori, va inflori pe aceiasi pedunculi de mai multe ori :) ...
 

angela draganoiu

Active Member
n-am avut rabdare sa citesc tot topicul asta va rog sa ma lamuriti cu urmatoarea intrebare : ce fel de ingrasamant puneti voi la hoya carnosa ? eu am una luata de la Pitesti, dar asta v-am mai spus, si nu i-am pus nici un fel de ingrasamant pina acum si nici n-am mutat-o din ghivecelul ei.
 

angela draganoiu

Active Member
adica pot sa-i pun Vitaflora ?
si mai am o intrebare : pina acum am udat-o rar si cu putina apa, pe caldurile astea a primit si o pufuiala pe frunze pt ca e vecina cu un hibi pe care il pufui. acum ca veni caldura mare cum s-o ud ? sa astept sa se usuce bine pamintul intre udari ?
 

mena

Member
Am si eu o hoya care ma incanta in fiecare an cu florile ei.
<table><tr><td> <img src="http://lh4.ggpht.com/_F8BJCOFK8GY/SiaO8T4wFvI/AAAAAAAAAdI/F3BxKS748wg/s800/0906020107.JPG"></td></tr><tr><td></td></tr></table>
Din pacate anul asta nu stiu ce are ca au inceput sa i se ingalbeneasca frunzele si sa-i cada. Nu foarte multe, nu este alarmant dar nu stiu care este de fapt problema
<table><tr><td> <img src="http://lh3.ggpht.com/_F8BJCOFK8GY/SiaQVDiwOTI/AAAAAAAAAdM/I756fU9j1lg/s800/0906020106.JPG"></td></tr><tr><td> </td></tr></table>
 

carmenn

Member
Mena, e absolut minunata Hoya ta....superba...de vis... :visator: :visator: :visator:
sa-ti traiasca...
ffrunzele pot sa se ingalbeneasca din cauza unei dereglari in udare...sau poate sa aiba daunatori...
 

mena

Member
Merci Carmen :oops:
Adevarul este ca nu am depus mult efort sa o am asa de frumoasa...O ud si cam atat...Ma gandesc ca totusi ca am udat-o cam des...Aici sunt eu un pic nedumerita. Cand trebuie sa o ud? Cand este pamantul uscat(il incerc cu degetul sa fiu sigura ca este cazul sa ud) sau pamantul trebuie sa fie tot timpul un pic umed? Daunatori nu stiu daca are...se vad niste purici minusculi, albi, saritori care apar atunci cand o ud....dupa care se ascund iar in pamant....
Trebuie pulverizata pe frunze? Eu nu am facut-o deoarece o am ancorata undeva pe un perete si mi-e teama ca stric peretele cu pulverizatul meu... :)
 

dorinas

Member
Puricii aia albi saltareti se numesc colembole si apar atunci cand este umiditate prea mare in pamant. Ud-o mai rar numai atunci cand pamantul este uscat, eu de exemplu o ud 1 data pe saptamana vara si iarna mult mai rar. I-ai schimbat vreodata substratul daca zici ca are 10 ani? Poate are nevoie de pamant proaspat. Oricum e tare frumoasa ar fi pacat s-o pierzi.
 
Sus