Hoya carnosa

ghia_don

Active Member
Nici eu n-o mut din locul pe care il ocupa acum in balcon.

Stiti ca dupa vreo 6-7 ani de la achizitia ei am vrut s-o arunc, pentru ca nu vazusem nici o floare de la ea. Am dat-o afara pe o terasa unde a facut plaja din belsug, si unde am uitat-o neudata mult timp. Dupa ce soarele i-a ars toate frunzele si arata ca vai de ea, mi s-a facut mila si i-am redat locul din balcon. I-au cazut frunzele, sau i le-am rupt eu pe cele groaznic de arse, am mai alintat-o , am mai certat-o ( ca...na, uite ce patesc copiii neascultatori), si de atunci in fiecare an ma incinta si-mi inmiresmeaza serile de vara cu florile ei. N-am crezut ca-si va reveni, atit era de uscata, dar dupa "doftoriceala"i-a crescut frunze si lastari noi.
Acum o iubesc :indragostit: :D !.........Si ea pe mine :) ..
 

Minimiha

New Member
superbe flori

Superbe flori aveti fetele, eu am primit de la o colega de servici o hoya, maine ii cumpar ghioveci mare si ii amenajez un loc in balcon apoi o pozez pt voi...a ...si mai am am una pe drum trimsa de carmenn! :wink: :oops:
 

floare mica

Member
In sfirsit, dupa doi ani de asteptari a inflorit si hoya mea dar nu in casa ! :D Prin martie - aprilie am scos-o afara la geam unde mi-am instalat un suport de flori. De fapt vroiam sa renunt la ea, in casa ocupa prea mult loc si eram suparata ca face pedunculi iar boboceii nu se dezvoltau. :cry:

 

carmenn

Member
Uau...superb filmuletul... :eek: sper ca nu e nici un trucaj la mijloc, si ca a fost monitoritaza cateva saptamani pana la inflorire...foarte fain, oricum :D
 

cornelia

Fondator
Membru staff
Nu e nici un trucaj ca n-ar avea rost.

Ce mi-a placut e felul cum se misca bobocii si cum se alinieaza sub forma de glob. N-am avut niciodata atata rabdare incat sa urmaresc chestia asta pe viu.
 

albela

Active Member
Este abslout minunat sa putem vedea asa ceva. Cel putin momentul deschiderii bobocilor a fost senzational.
 

ghia_don

Active Member
Da, parca au explodat :eek: ...foarte frumos!!

Eu am marcotat din nou hoya mea, pentru ca se indesise prea mult. Iata "filmul":
-19 iunie
patru mansoane pe lastari diferiti
-23 iulie
marcotele separate
mansoanele pline cu radacini sanatoase
si iata patru plante noi, mature.

Cred ca metoda merge la orice fel de hoya fara riscuri si fara ca planta sa sufere. Si in timp scurt :) .
 

Simona D.

Member
ghia_don a spus:
Da, parca au explodat :eek: ...foarte frumos!!

Eu am marcotat din nou hoya mea, pentru ca se indesise prea mult. Iata "filmul":
-19 iunie
patru mansoane pe lastari diferiti
-23 iulie
marcotele separate
mansoanele pline cu radacini sanatoase
si iata patru plante noi, mature.

Cred ca metoda merge la orice fel de hoya fara riscuri si fara ca planta sa sufere. Si in timp scurt :) .
Foarte frumos :clap:
Poti, te rog, sa detaliezi cum ai procedat?
Ai facut o incizie? Daca da, unde ai facut-o ? Sub nod, pe tulpina oriunde ?
Cat de des ai udat pamantul din manson? Foloseai seringa pentru a uda? Ai facut gaurele in manson?
 

cornelia

Fondator
Membru staff
Iata cat a crescuta carnosa mea din 7 mai si pana acum:



In ultima poza are si cleme. Incepusem sa ma agat de ea prin balcon. Am ordonat-o nitel. :wink:
 

cornelia

Fondator
Membru staff
Pai, la sfarsitul lui mai avea 3 pedunculi cu flori in formare. A trebuit sa plec de acasa cateva zile si la intoarcere am gasit-o suparata si cu pamantul cam uscat (eu am lasat-o udata, dar a fost foarte cald!). Deci, mi-am luat adio de la flori. Mi s-a parut ca ghiveciul e cam mic si sta stramba planta asa ca am translat-o cu tot cu coletul existent intr-un ghiveci un pic mai mare. Am completat pamantul (Greenworld), i-am pus pietris la baza si i-am ordonat lastarii. Am pulverizat-o din cand in cand impreuna cu celelalte plante, am udat-o impreuna cu ele (cam de 2 ori pe saptamana, pamantul e mereu reavan dar nu balteste niciodata) si cred ca i-am dat ingrasamant de 1-2 ori. Deci, nimic special. Lumina e indirecta dar puternica in cea mai mare parte din zi, doar pe seara are vreo 2 ore de soare direct. Uneori opturez soarele direct cu ... sarma de rufe. :wink:
 

cornelia

Fondator
Membru staff
De crescut a crescut, dar flori inca n-a facut anul asta. Insa, am vazut pedunculi noi. Poate pe ei sa miste ceva. Am pus ingrasamant pentru plante cu flori, in apa de udare. Rar si putin.
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
Doina esti EXTRAORDINARA!!!Jos palaria pentru ceea ce faci si realizezi!!!Fiindca stiu ca nu e singurul lucru bun pe care l-ai facut.......... :) ci si multe altele.
Felicitari :!:
 

lumynel

New Member
noi avem balconul orientat spre Nord si un ditamai copacul in dreptul etajului 3 -
credeti ca i-ar placea la noi unei Hoya carnosa ?
unui ficus de exemplu ii place mult, la fel si trandafirilor pitici. o petunie s-a dezvoltat frumos.
balconul este inchis, este cald si placut - niciodata nu bate soarele direct si nu am monstruleti care sa imi atace florile ...
 

adana

Member
acum am si eu o hoya carnosa mare si frumoasa ,primita de la nutilepadat.ii multumesc inca odata.este printre preferatele sotului.m-a ajutat sa ii fac si un accesoriu la ghiveci,sa stea cat mai comod planta.

si mai am un puisor micut de la isabella,ii multumesc mult ,si inca 2 de la o doamna draguta neforumista.dansei i-am multumit deja.cand vor mai creste voi face poze.si cand vor inflori cu totii...abia astept :D
 

albela

Active Member
La mine carnosa tricolor s-a pornit serios pe treaba. De unde timp de luni bune nu a miscat nimic acum creste pe la toate incheieturile. Sper sa faca si floricele :D .
 
Sus