Hortensie - Frunze uscate

Diana77

New Member
Bună seara! As dori o informație, ce sa fac cu aceasta hortensie care a avut o perioada după transplantare în care i-a mers ft bine,iar acum observ ca frunzele și-au modificat culoarea. Menționez ca lângă acest ghiveci mai am unul, iar acela nu are nici o problema.IMG_20230526_221315.jpg
 

gomez99

Well-Known Member
pare un atac violent de ceva, nu imi dau seama ce anume, asa la prima vedere mie imi pare rugina. oricum, frunzele afectate sint compromise si ar trebui taiate. as face intii un tratament cu ceva fungicide, sa zicem SCORE + MIRAGE, si la 2-3 zile ceva contra acaraienilor, sa zicem MOSPILAN + NISSORUN si iar la 2-3 zile putin ingrasamint universal + CROPMAX. dupa asta e de vazut. dar as stropi si plantele din jur, daca e un atac ce a atacat planta va mirgra cu siguranta.
 

gomez99

Well-Known Member
nu e impozibil sa mearga, dar eu nu stiu daca e eficient, n-am incredere in solutiile universale, mai ales in cele cu nume de fitze. si n-am vazut sa spuna ce substanta chimica contine, cum cere legea. interesant e ca se vinde la pulverizator de 750ml si da cantitatea de stropire la hectar.
 
Sus