Hortensia II

adrianam

Well-Known Member
Ioana Hotea, in urma cu cativa ani am vazut hortensii Endless Summer la Baumax. Erau foarte scumpe, nu mi-am permis sa-mi cumpar.
Este posibil sa mai aduca acolo, eu nu am calcat anul acesta prin Baumax de frica sa nu mi se lipeasca vre-o floare de mana. :D
 
La Baumax nu au mai adus de doi ani...cel putin la mine in Sv. Mi-am luat doua Endless Summer la reducere, amandoua cu 150 lei (reduse, dar scumpe!). Isi merita toti banii, iata-le : http://andreeachirila.sunphoto.ro/Hortensii
Iarna asta au inghetat aproape de tot, iar in primavara au inverzit, acum sunt pline de boboci.
Cand ar fi momentul optim pentru inmultirea lor?
 

gradinar1

Well-Known Member
Moderator
Baumax a plecat din RO, magazinele lor le-a cumparat Leroy Merlin. Adio deci plantele din Baumax...
Hortensii am cumparat si eu de la Hornbach anul trecut, la sfarsitul verii cand intrau la reducere - tot macrophyla, au trecut bine peste iarna si se pregatesc de inflorit. Nu erau Endless Summer cele pe care le-am cumparat eu dar sunt sigura ca aveau si soiul asta.
 

adrianam

Well-Known Member
Polonezul de la care am luat muscatele avea hortensii cu Forever in denumire, despre care zicea ca infloresc pana in toamna.
 

Ioana Hotea

Active Member
M-am uitat toata vara dupa hortensii care infloresc pe lemn nou, din pacate nu am gasit nimic in tara. Ma gandesc anul viitor sa comand din Germania sau Franta, sub licenta, sa ma asigur ca nu iau o macrophila obisnuita.. Se inmultesc destul de usor prin butasi, sunt o multime de forumuri straine care explica..
M-am uitat vara aceasta de preturi in Europa, e in jur de 20 euro bucata, ma tot batea gandul sa comand, cate o bucata de fiecare soi, ar iesi cam 100 euro.., dar las pe anul viitor, si asa am atatea cheltuieli cu amenajarea gradinii, se imbolnavea sotul daca insistam si cu hortensiile..
Sunt mai multe serii care infloresc pe lemn nou, Endless Summer si Forever and Ever sunt cele mai raspandite, si, din ce am citit, fiind destul de cultivate, gradinarii sunt multumiti de rezultate. Pornesc destul de greu, mai ales Endless Summer, care are nevoie de 2-3 ani sa se acomodeze, dar odata acomodate merita toti banii. Mai ales ca infloresc indiferent de cat de grea a fost iarna (am vazut inflorite in Canada, in zona climatica 4-5), si se inmultesc destul de usor. Deci anul viitor voi comanda de unde se nimereste, daca nu voi gasi la noi. Le-am trimis mail celor de la Forever and Ever.eu, sa ii intreb daca au un distribuitor pt Romania, pareau destul de interesati sa intre pe piata, cine stie..
Oricum au niste varietati..intri in faliment :(
 

elianna

Well-Known Member
Anul asta le-a mers foarte bine hortensiilor. Au crescut ca Fat Frumos. Acum mi se par prea dese si as vrea sa le mut sa aiba mai mult spatiu. Le afecteaza mutarea? Pot sa le mut acum, dupa ce le cad frunzele sau la primavara inainte de a infrunzi? Am cam 4-5 ani, una singura este mai tinerica.
 

Sradoi

New Member
dragilor, inteleg ca aceasta culoare, a funzelor, s ar putea datora PH ului ridicat ? cum poate fi rezolvata problema ? cu pamant de conifere de jur imprejur sau ? Hortensie 1.jpg Hortensie 2.jpg
 

Lorina

New Member
Buna ziua!
Am o problema cu o hortensie limelight tree. Este al treilea an de când o am și este pentru prima data când se usucă, deși are suficientă apa. Cred ca soarele in exces este problema.
Nu as vrea sa o pierd și nu știu cum sa procedez.
Este o perioada buna sa o mut intr un loc umbrit? Menționez ca in zona unde e plantata are soare cam toată ziua, dar anii trecuți nu au fost probleme...
 

Atașamente

gradinar1

Well-Known Member
Moderator
Arata tare rau saraca :(, e clar ca are prea mult soare. N-as muta-o acum ca sigur moare dar la toamna trebuie neaparat mutata. Pana atunci, trebuie udata din abundenta pe racoare, zilnic daca e cazul. Nu stiu daca o poti umbri cu ceva...o umbrela de soare, poate?
Hortensiile se dezvolta prost in Romania, nu e clima potrivita pentru ele - poate la deal/munte sa o duca mai bine. In rest, doar sa fie zona cu umbra toata ziua, poate asa sa supravietuiasca.
 

Lorina

New Member
Buna ziua!
Va mulțumesc mult pentru răspuns!
Am mutat o deja de câteva zile intr un loc umbrit și se pare ca ii merge bine, are și muguri noi... sper sa își revină și sa nu aibă probleme pe viitor. Va țin la curent cu evoluția ei!
 

Atașamente

camiserviciu

New Member
Doamnelor cu mai multa experienta - va rog sa-mi recomandati si mie o hortensie mai rezistenta care poate fi plantata in ghiveci la poarta. Ghiveciul sa zic are cam 20 l si mai am si un brad deasupra, gard in doua parti - deci in permanenta la umbra - numai seara dupa 5 vine soarele cand apune si bate si la ea. Cineva mi-a recomandat Anabelle , insa eu cred ca este prea mare pentru ghivecele mele.
 

R4zv4n

New Member
Buna ziua ,
Ma ajutati cu un sfat de unde pot cumpara o hortensie pe care sa o pot planta in gradina si sa reziste ? Am soare doar dimineata si sistem de irigatie la gazon deci nu va fii problema cu udatul

Va multumesc
 
Sus