Hortensia II

gabriela61

Member
Umbland prin forum am gasit postarea ta cu hortensia si cloroza.Am patit si eu acelasi lucru acum un an dar era vara si se decolorase si floarea la ea.Am udat-o cu chelati de Fe si si-a revenit.Intreaba ca este cineva pe forum care vinde asa ceva.
 

Genna

New Member
Gabriela, nu sunt in Romania, insa o sa iau in primava ingrasamant pentru gradinita din fata, ca am observat ca si la Skimmia Japonica s-au cam ablit frunzele. Am vazut ca exista tot felul de chestii prin magazin anticloroza. Acum frunzele ei sunt rosii aproape total.
 

Genna

New Member
Nici eu nu am folosit pana acum. Saptamana trecuta am luat unul generic pentru plante din gradina, ma gandeam sa dau si la ele....
 

Nicola

Member
Eu nu folosesc ingrasamant la hortensiile din gradina. Multa apaaaa:) si primavara incorporez in sol un pic de turba acida.
 

elianna

Well-Known Member
Eu incorporam, toamna, cetina.
Au mers bine pana acum dar anul asta am probleme.Unele au ramurile inghetate sau nu-s ce-or fi avand ca nu mai dau frunze. Sunt tocmai cele mai mici care au fost si protejate. Cele inalte vad ca n-au nimic.
 

adrianam

Well-Known Member
D-na Gabi, a-ti pus gunoiul de pasare nefermentat si l-ati incorporat pur si simplu in pamant?
S-au varianta clasica- fermentat si diluat 1:10?
Intreb pentru ca hortensiilor le place pamantul mai acid si ma gandesc ca poate rezista!
 
Ultima editare:

elianna

Well-Known Member
Nu stiu ce sa cred despre hortensiile mele. Annabelle, care are deja 5 ani, are multe ramuri uscate. Nu e problema ca tufa e bogata si am de unde taia dar ma intreb ce s-a intamplat. Trebuie cumva innoite ramurile mai batrane?
La macrophile, de asemenea, sunt multe ramuri uscate, in schimb lastaresc de la baza. Le mai las putin pentru ca la unele care pareau uscate incep sa se vada muguri. Oare e vremea asa intarziata la mine sau s-a intamplat ceva cu ele?
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
Adriana gunoiul de pasare l-am pus dupa ce a stat la butoi un an ;l-am pus putin mai subtirel (poate 1/12) ca mi-a fost teama.Vreau oricum sa repet operatia dar cred ca trebuie sa mai astept.

Elianna cred ca vremea e intarziata la tine dar e foarte bine daca lastaresc de la baza.De ce nu ii tunzi ramurile uscate?
 

elianna

Well-Known Member
Da, e vremea intarziata. Pai daca lastaresc de la baza, cand mai cresc:( Aveau cam 50 cm. Dar minune, n-am tuns lastarii care pareau uscati si vad ca le dau frunze. Erau asa de galbejiti ca ma manca mana sa-i tai. Am insa una care am pierdut-o si una care porneste de la baza.
 

adrianam

Well-Known Member
Si la mine au aparut muguri verzi pe niste bete de 1 metru care pareau uscate.
Ma refer la hortensia alba de la munte.
Celelalte hortensii, colorate, au bete de maxim 50 cm si multe au mugurasi.
 

Ioana Hotea

Active Member
Buna fetelor!
Ma intereseaza tare mult hortensiile endless summer. Nu am gasit din pacate. M-am uitat pe net, in ofertele magazinelor, sunt o multime de macrophylle frumos inflorite la ghiveci, dar nu Endless Summer. Si dupa toate problemele cu inghetatul mugurilor florali, parca mi-e frica sa iau..
Si imi plac macrophyllele foarte mult, din copilarie.. bunica are un strat vechi de cel putin 40 de ani. Macrophylle cred ca sunt, roz, frumoase. Le taie in fiecare an la nivelul solului, lasa numai niste cioturi. Ii place sa ramana mici. Dar infloresc in fiecare primavara ca nebunele. Locuieste in banat, Oravita. Tine si clima cu ea acolo.
Ma gandesc sa iau niste butasi acum in iunie, sa vad cum se aclimatizeaza aici in Bucuresti. Dar acum cand am citit atatea posturi pe forumuri straine de cat de minunate sunt Endless Summer, si cat infloresc de bogat, imi doresc tare mult.
Daca vede cineva pe undeva de cumparat sa anunte, va rog. Sau daca are cineva butasi de vanzare..
Multumesc! Si infloriri spectaculoase!
 

Adina-Ioana

Well-Known Member
Moderator
E vremea florilor de hortensia. Ma mir sa nu vad nicio miscare pe aici.
Doar una am, insa mi-e draga foc. V-am mai povestit despre ea. A crescut dintr-un butasel ca Fat-Frumos din poveste. E frumoasa si anul asta.





 

elianna

Well-Known Member
E vremea florilor de hortensia. Ma mir sa nu vad nicio miscare pe aici.
Doar una am, insa mi-e draga foc. V-am mai povestit despre ea. A crescut dintr-un butasel ca Fat-Frumos din poveste. E frumoasa si anul asta.





La mine doat annabelle a inflorit celelalte au boboci minusculi.
 
Sus