Hortensia II

elenafles

Active Member
Eu am cateva dar niciodata nu am stiut cum sa le tund.Toamna ,asa cum sunt ,cu florile uscate pe tije,le pun in beci iar primavara imi arata singure la care trebuie sa tai tija toata sau trebuie sa tai doar inflorescenta uscata.La cele care nu trebuie taiate tijele apar mugurii de frunza pe tija veche iar la cele care trebuie taiate aceste tije sunt uscate si se vad cum apar lastarii noi din radacina.
Am si una alba care ierneaza in gradina fara probleme.
Asa au fost inflorite anul trecut.http://elenafles.sunphoto.ro/05_Hortensii_2012
 

Roxana Peled

Active Member
Foarte frumoase dar vad ca ai si in gradina si in ghiveci. Cele din ghiveci sunt mai sensibile decat celelalte? De ce te chinui cu ele sa le bagi iarna la adapost?
 

elenafles

Active Member
In gradina am doar una alba.Ea rezista iarna afara.Celelalte nu le las afara ca imi ingheata.Le tin pana la inceputul lui martie in beci apoi le aduc intr-o veranda foarte luminoasa unde pornesc in vegetatie.Din mai le scot in curte.
 

gradinar1

Well-Known Member
Moderator
Incep sa infloresca...le-ai tinut in gradina Miki? Ale mele de-abia acum cresc, in fiecare an le las in gradina si ingheta dar isi revin. Numai ca nu ajung niciodata mari si stufoase
 

dalailana

Member
Sunt un gradinar incepator si ma bate gandul sa plantez o hortensie arborescens incrediball in coltul umbrit al gradinii. Am tot cautat pe net si eu am vazut doar la gradina bakker soiul acesta. aveti voi idee de un alt furnizor? o plantuta de 20 cm costa vreo 80 lei la ei dar ....... este soiul acesta foarte laudat pe diverse site-uri si ma gandesc ca trebuie sa fie ceva de capul lui daca florile sunt cat mingea de fotbal........... ce parere aveti?
 

elianna

Well-Known Member
Incearca si la Starkl, Sieberz su Multeplante. Au avut anul trecut dar nu mai stiu la care din ele. Cu Bakker nu ma prea impac, e si foarte scump si nu au intotdeauna de calitatea pe care o prezinta..
 

dalailana

Member
multumesc o mai au la sieberz.
Acum vin cu alta intrebare: hortensia Endless Summer aveti idee daca o are vreun furnizor? din ce am cautat eu nu. E o hortensie speciala globulara roz sau albastru care infloreste atat pe ramurile vechi cat si pe cele noi deci are mai multe valuri de inflorire pe an si nu risti sa pierzi bobocii daca ai taiat tulpinile vechi. Se pare ca doar in strainatate se poate cumpara.
 

carla

Active Member
Incearca la Baumax, au avut-o si anul trecut si acum doi ani. Poate o aduc si anul asta
 

danero2004

Well-Known Member
Moderator
Ia spuneti si mie va rog , ca tot nu mi e clar , cea banala se planteaza la soare sau la umbra :gandit: :nu stiu:
 

claude

Well-Known Member
Moderator
Aia banala insemnand macrophylla? La umbra! Soare suporta cel mai bine dimineata, a mea are dupa-amiaza cam 2 ore si se blegeste vara. Daca ai un loc cu soare 2-3 ore inainte de ora 12 o sa-i placa teribil.Si sa nu lasi pamantul sa se usuce, ii place pamantul umed.
 

dalailana

Member
Buna dragilor: am gasit aseara la hornbach - si evident am si cumparat - o hortensie Endless summer pe care o cautam de foarte mult timp si nu aveam vreo speranta sa o gasesc in romania pentru ca nu o avea nici un magazin online si "producatorul" nu parea sa distribuie la noi. Daca va intereseaza este vorba de o macrophilia care infloreste perpetuu toata vara atat pe lastarii din anul precedent cat si pe lastari crescuti in anul curent. Asta inseamna ca daca tai din greseala bobocii din anul precedent nu se supara nimeni pentru ca apar unii noi din anul curent. puteti cauta alte informatii pe google despre endless summer. Aveau 2 varientati bailmer cu eticheta roz sau bleu probabil ca fusesera plantate in ghiveci cu pamant de aciditate diferita si un sortiment blushing bride alb. a mea a fost 149 lei dar cum am cautat-o foarte mult nici nu m-am mai uitat la bani.
Poate tenteaza si pe altcineva................
 

Roxana Peled

Active Member
Iti multumim frumos pentru informatie! :D
Eu care mi-am luat hortensii in disperare, de toate felurile, sunt ceva mai putin tentata dar tot este interesant de stiut.
 

adrianam

Well-Known Member
Multumim pentru informatie! Eu o astept la Baumax si sper sa o prind la reducere spre sfarsitul sezonului, ca ma doare inima sa dau atatia bani pe una. Si astept sa vad cum trec peste caldurile din vara cu cele achizitionate deja.
 

dalailana

Member
deocamdata endless summer face boboci in disperare o moleseste putin soarele de dimineata dar isi revine cand da umbra. e un puiut sa vad la anu cum se comporta. eu nu am nici o mila daca nu e cuminte o scot imediat ca e gradina prea mica sa fiu toleranta
 
Sus