Hortensia II

claude

Well-Known Member
Moderator
andreea laura a spus:
Au inceput spectacolul...
Endless Summer albastra
Ce-ai facut de infloreste albastru? :) Ca rareori in gradini pastreaza culoarea albastra de la achizitie, au nevoi speciale privind compozitia solului ca sa o mentina...deci tu ce vraji ai facut? :gandit:
 
O vrajesc cu asta :

Sunt niste granule care ii asigura culoarea albastra.
Anul trecut, cand am plantat hortensiile, la cea albastra am administrat acest ingrasamant. Anul asta, in primavara, i-am pus iar, si acum o mai ud din cand in cand cu apa in care dizolv niste granule de ingrasamant.
 

claude

Well-Known Member
Moderator
Ahaaaaa...na bun, cand am plantat eu prima data hortensii nu aparuse inca asa ceva pe piata de la noi, ingrasamantul pt. ele era fara albastreala :rofl:
 

oanaiulia

Member
Hello

Eu am trei braduti albi ( cam 2-3 m înălțime) in gradina, si as vrea sa plantez hortensii la baza lor. Sau nu chiar la baza, dar sa i inconjure... Credeți ca le ar merge bine, sau nu ar Supraviețui? Pt ca momentan, pe raza coroanei brazilor, nu prea creste nimic.. In afara de nesuferita Volbura!!
 

lelia

Well-Known Member
Pai cred ca ar arata super :visator: si nu vad de ce n-ar supravietui daca au apa la discretie ,caci va trebui sa le uzi aproape zilnic .
 

oanaiulia

Member
Oricum îmi ud plantele aproape zilnic dimineata.. Si eu cred ca ar arată frumos.. :visator: ... Deja am pus la înrădăcinat butasi tăiat de la soacra :) . Sper sa se si prindă... I am pus in bănuți de turna amestecat cu pământ de flori, in paharele de plastic. Am pus si cu pet in cap, si fara... Sa vedem... :roll:
 
Eu am plantat hortensiile la baza unui mesteacan, chiar daca se spune ca le-ar lua toata apa si substantele nutritive....le merge foarte bine, au penumbra din plin, aproape s-au dublat in marime fata de anul trecut. Poti sa le plantezi linistita, doar sa aiba penumbra.

Uite:


Cea albastra e aproape de mesteacan, cand am sapat groapa ca sa o plantez am dat de radacinile lui.
Inca ceva, daca ai cum, planteaza-le in pamant special pentru hortensii si pune-le niste scoarta de copac la "picioruse", iti vor multumi :D
 

lelia

Well-Known Member
Se vor prinde ,e o planta care inradacineaza relativ usor .De ce nu incerci sa pui butasii direct in gradina ?Sunt cam inestetice pet-urile dar scapi de grija transplantarii .
Bafta !
 

oanaiulia

Member
Ce frumoase sunt, andreea Laura!!! Acolo am sa le si plantez! Mai rămâne sa se prindă butasii...ca i am pus de câteva zile doar... :| .

Multumesc pt sfaturi!
 
Eu am incercat sa pun la prins anul trecut, dar nu am reusit. Am taiat niste lastari, i-am pus in ghivece cu pamant si i-am udat, au stat la umbra, s-au pleostit si apoi s-au innegrit...cunoasteti o alta modalitate de prindere?
 

oanaiulia

Member
Am sa încerc sa pun si direct in gradina... In paharele de plastic le am pus acum 4-5 zile... Nu s au pleostit, arată exact ca si cand le am pus... Sa fie un semn bun? Sau se pot pleostii si mai încolo?
 
:) habar n-am.
Nu le am cu inmultirea :)
Trebuie sa fie lastari verzi sau putin lemnificati? Stiu doar ca ar trebui sa aiba cca 10 - 15 cm si sa ramana cu vreo 2 frunze in varf...
 

oanaiulia

Member
Eu destul de verzi i am pus.... E prima data cand incerc si eu :)
Stiu ca trebuie sa nu fie cu floare in varf...si sa aiba 2-3 noduri..
Le am rupt si eu frunzeler, si am lasat cate 2 in varf, si am pus paharele la umbra. Unul l-am pus in casa pe pervaz, fara pet, sa incerc si asa . Si o sa pun si langa brazi, sa icerc si acolo.. :) Azi merg sa mai tund tufele soacrei :incapatanat:
 

Roxana Peled

Active Member
Mie lastari semilemnificati mi-au facut radacini in paharul cu apa, le-a luat insa vreo 2-3 luni parca :gandit:
Pe de alta parte poate unele sunt mai fitzoase ca altele :)
 

claude

Well-Known Member
Moderator
Butasii verzi de macrophylla inradacineaza uzor, eu am avut succes de 100% cu ei, ce e important, ca sa nu putrezeasca, e sa nu fie pusi la inradacinat intr-un sol care se imbiba cu apa si nu se dreneaza. Se pun la umbra, cu pet in cap si se aerisesc zilnic
 
Sus