hibiscus sunny city

gomez99

Active Member
am primit 3 hibi despre care mi s-a spus ca sint din familia sunny cities.
cel care a inflorit azi zice-se ca ar fi madrid. e cu foarte putin mai portocaliu decit in poza. poate cineva sa ma ajute cu o confirmare/identificare?
pe ceilalti nu stiu cu ii cheama, dar voi posta pe masura ce vor inflori.
 

Atașamente

crysty

Active Member

gomez99

Active Member
pai nu i-am luat online, i-am primit de la o persoan cit se poate de fizica.
de siturile astrea stiu, d'aia intrebai, poate rezolvam mai repede.
 

crysty

Active Member
acesta este al doilea inflorit. la prima inflorire nu avea mijlocul asta rozaliu, era aproape alb

Vezi atașament 8914
Din cate stiu si pH-ul solului poate modifica culoarea florilor cu mai putin sau mai mult, bineinteles nu la toate plantele , sa nu fie vorba de o mica schimbare de pH intre timp.
Iar culorile mai palide la flori se datoreaza din cate stiu ,lipsei de microlemente sau lipsei de apa suficienta, dar aici nu este cazul, sau poate ai mai pus ingrasamant/biostimulent intre timp care a contribuit cu niste microelemente.
Sau expunerea la soare puternic in mod constant (chiar daca planta rezista la arsuri solare) duce la o nuanta de rosu la verdele de pe tulpini si pe frunze dar nu si la flori.
 

crysty

Active Member
stiam ca sunny cities nu sint involti
Adica cu floarea batuta ?
Dovada la ce am spus eu ca e o adevarata imbolmojeala cu numele speciilor de flori in ziua de azi mai ales pe internet , ca le boteaza si rasboteaza vanzatorii si producatorii dupa bunul plac si ca e foarte greu daca nu imposibil sa afli adevaratul nume al unei specii in ziua de azi , mai ales cu hibridizarile astea si cu polenizarile incrucisate facute de insecte sau facute de om involuntar sau cu scop comercial. :)
Sau poate e vorba de o varietate cu floare batuta mai rara.
Oricum e superb, imi plac trandafirii chinezesti cu floarea batuta, am avut mai demult pe rosu si toti care aflau ca am asa ceva vroiau cate un pui .
 

gomez99

Active Member
cu floare batuta. si nu imi pare deloc rar, am vazut inflorescenta asta destul de des pe la iubitorii de hibi. dar e adevarat ca soiurile se suprapun destul de des, cel putin la ochi, pentru ca inregistrarea lor ca soi distinct tine de descriere si parinti.
 
Sus