Hibiscus Schizopetalus

cornelia

Fondator
Membru staff
CocoT a spus:
Stiu ca sunt cateva persoane care il au dar am vazut inflorit doar la 2. Cat de mare era planta cand a facut flori? Si cum ati ingrijit-o? Lenesul meu cred ca are 5 ani si... degeaba. :x
 

oana_oana

Member
Vai...ii trebuie bataita pentru ca este chiar superb si merita sa infloreasca. Iti tin pumnii pentru ca vreau sa-i vad poza.
 

cornelia

Fondator
Membru staff
Acu' s-o spun pe aia dreapta: in primii ani l-am cam neglijat. Dar anul asta l-am rasfatat de nu se poate. A avut tot ce a vrut muschiuletul lui. Si ... nimic. Pai pe mine daca m-ar rasfata cineva un an, as face la floriiii.... :rofl: :rofl: :rofl:
 

Tina

Active Member
La mine a inflorit cind era micut... maxim 20 cm.. si nici nu il rasfat.. :mrgreen: :mrgreen:
 
D

dyayzh

Guest
Sa inteleg ca e un hibi lenes? Imi place foarte mult floarea lui...dar sa astept 5 ani si nimic?!?! :cry:
 

CocoT

Member
Si al meu a inflorit in primul an si pe urma nimic :( In schimb unul dintre puiutii obtinuti din el a inflorit zilele trecute.E plantat din noiembrie si are numai 15-20 cm.
 

CocoT

Member
Singura diferenta e vasul.Dar a crescut suficient cat sa fie "inghesuit" in noul vas.In rest nu cred ca mai e alta diferenta.Creste foarte repede dar nu apare niciun boboc.
 

CocoT

Member
Nu zic asta, iti spuneam numai care e diferenta.Al meu sigur a umplut ghiveciul si nici urma de floare. Incearca si tu cu un butas poate o sa il vezi mai repede inflorit :)
 

mymo

Active Member
No,bine ca stiu! in vecii vecilor n-o sa aduc acasa vreun "schizopetalus",ma multumesc cu pozele voastre. :D
 
D

dyayzh

Guest
:rofl: Stii ce repede te vei razgandi draga Mymo cand o sa vezi si ce floare face, atunci cand se invredniceste ?! :D
 
D

dyayzh

Guest
Da de unde ! Pur si simplu unii sunt mai greu de pornit...dar si cand pornesc, eiiiiiiiiiiii, uita sa se mai opreasca :rofl:
 

Sash

Active Member
Fiindca i-am schimbat locul (cu unul mai insorit) se pare ca s-a suparat... De la "distanta" planta e verde si pare ok insa i se usuca frunzitele cele mai noi- adica in stadiul de 2-3 mm. Am adus-o inapoi in locul in care i-a mers bine - desi acum are mai mult umbra acolo - si o pulverizez zilnic cu apa. Ce sa-i mai fac? Mi-e frica rau sa nu o pierd... Mi-e teama si sa-i tai un varf (are 3) sa incerc sa-l inradacinez - am citit ca toamna nu suporta aceasta operatiune...ufff
 

cornelia

Fondator
Membru staff
Esti sigura ca nu e vorba de paianjeni rosii? Uite-te bine pe varful ala, nu vezi niste plase fine-fine?
 

Sash

Active Member
Nu, nu se vad plase. Stiu ca paianjenilor nu le place umezeala asa ca hibi fac dus zilnic de cand ii am.
 
Sus