Hibiscus Schizopetalus

cornelia

Fondator
Membru staff
Da, numai ca daca nu-s paianjeni si tu stropesti excesiv de des sau pe vreme rece o sa te alegi cu mucegariuri. Care nu-s foarte daunatoare pentru hibi, dar nici grozav n-or sa-i faca sa se simta.
 

Sash

Active Member
Mucegaiuri nu vad si nici rece nu e, din contra, avand in vedere ca am pornit caldura mi-e teama sa nu fie aerul prea cald si prea uscat. Cu stropitul incerc sa compensez aerul conditionat/incalzirea. Sa nu-l mai stropesc?
Celalalt hibi (rosu batut) da lastari noi si face boboci intr-o veselie, d'aia l-am mutat si pe schizo langa el. Am senzatia insa ca nu a apreciat soarele de dupa-amiaza desi acuma zic eu ca nu mai dogoreste prea tare...
 

cornelia

Fondator
Membru staff
In conditiile tale da, e ok stropirea. Nu-mi dau seama de ce anume nu i-a placut mutarea. La mine a stat in soare direct toata vara. Nu s-a plans deloc.
 

Claudiavis

Active Member
Mie mi-a inflorit schizopetalusul anul asta. A stat la fereastra in plin soare si.. ok, recunosc, i-am dat un ingrasamint special de la Vita Flora - Concentrat solutie nutritiva pentru stimularea infloririi. De cind le dau sa pape ingrasamintul asta, imi infloresc trandafirii ca nebunii.

Tin pumnii sa-ti infloreasca si tie!
 

Claudiavis

Active Member
un pamint de plante cumparat din Metro, dar nu mai stiu exact ce firma era. Ca informatie suplimentara, mi-a zis o florareasca ca cica nu trebuie folosita turba, pt ca e prea acida si ii arde radacinile.
 

Sash

Active Member
Ok...inteleg ca numai al meu nu vrea la soare :( Uscarea mugurasilor poate fi legata de un dezechilibru de udare sau de fertilizare? Alte idei..?
Claudiavis poti sa dai cateva detalii referitoare la ingrasamantul respectiv? Cum ar fi npk si eventual microelemente?
 

Claudiavis

Active Member
Ingrasamintul are urmatoarea compozitie:

6.5% N
6.5% P2O5 (pentoxid de fosfor)
11.5% K2O

0.01% Mg
0.02% Fe
0.01% Zn
0.01% Mn
0.01% Cu
0.02% B
0.001% Mo
 

Claudiavis

Active Member
Nu sint sigura daca interbarea e pt mine sau pt Sash, dar oricum raspund :D : acum schizopetalusul sta cuminte, ca l-am tuns de curind, si ii cresc ramurele noi. Cred ca va fi o tufa frumusica.

Azi am avut insa o surpriza de la alt trandafir, pe care nu-l vazusem pina acum inflorit... un hibiscus salmon.... Doamne, ce frumoasa e floarea!
 

cornelia

Fondator
Membru staff
Eu stiu asa: ca schizopetalusul nu se tunde ca ceilalti. In principiu tunderea inseamna ramificare si stimulare a infloririi. Dar nu si la Schizo. El trebuie lasat sa creasca pana ce incep sa se arcuiasca crengile si se trec florile. Per ansamblu planta arata ca o fantana arteziana la maturitate.
 

cornelia

Fondator
Membru staff
Pai n-am zis ca e curgator, ci ca are aspectul unei fantani. Si din poza reiese tot asa.
 
Sus