Hibiscus Rowena's Wedding

kriss

Member
mi-a inflorit pentru prima oara ieri, chiar de ziua mea, asa ca mi-a facut o bucurie dubla:
 

angela draganoiu

Active Member
toti spuneti ca nu e fitzos. va contrazic e mofturos si fitzos de nu se poate.
am primit un lastarel care a crescut frumos ba chiar a inflorit vreo 2 floricele. pentru ca se dezvoltase cam alandala l-am tuns si de aici mofturi pe el. nu mai vrea sa infloresca, si-a rasucit frunzele de parca sa-mi arate ca s-a suparat pe mine si nici n-a mai inflorit.
l-am bagat in casa cand au inceput sa scada temeperaturile afara, desi el statea in balconul inchis, l-am rugam in fel si chip sa mai faca si el o floricica cat de mica dar refuza cu obstinatie. acum sta la caldurica, frunzele au revenit la normal, de unde am tras concluzia ca-i place numai caldura, la lumina multa ,e pe rasarit, i-am dat si papa bun. dar de inflorit tot nu vrea. va rog spuneti-mi cum sa-l conving.
 

tzep

Well-Known Member
Moderator
Poate nu i-ai tuns bine. :nu stiu: Eu cand tund plante tinere, nu tai decat pe rand cate o ramura. Dupa ce-si revine din soc, mai tai una si tot asa. Si taierea o fac deasupra unui nod. Am constatat ca nu fac fite apoi hibiceii tunsi.
 

angela draganoiu

Active Member
multumesc de sfat Tzepisor. n-am avut cum sa tai ramurile pe rand ca avea numai una luuunga cat o zi de post. si am taiat-o cam drastic, adica mai de jos, poate d'aia s-a suparat atat de tare. acu' l-astept la cotitura sa vad ce face. deocamdata a facut lastari noi care s-au lungit cam tare.
din experienta cu el am constatat ca ii place caldura si lumina multa, de preferat orientare pe rasarit. si apa ii cam place.
 
Sus