Helesteu...in Iasi

ovidiualn

Member
JURNAL
Am sa va povestesc cum am ajuns pana aici cu gradina( si ilustrat,daca am sa pot):
-aventura a inceput in aprilie 2008 cand am iesit int-o zi de duminica calduroasa(nu ca acum !) la iarba verde, cu tot ce trebuie : patura, minge,gheata (printre care sa zareau si dozele de bere), carbuni, mici si gratar. Am ales ca si destinatie,o zona impadurita si deosebita prin priveliste,din Iasi, Buciumul; Ajuns acolo, cu greu gasesc un loc(am ajuns destul de tarziu) si imi intind tabara printre munti de gunoaie(deh, trecuse si o sambata calduroasa, exploatata din plin de iesenii dornici de verdeata) ce au fost " uitate"de predecesorii mei. Incepusem ziua cu stangul si totul a culminat cu manele amestecate cu muzica anilor'70-'80, cu soferi ce si-au gasit acolo timp sa-si curete masinile si cu vorbe pline de substanta ca "sa moara mama...daca nu..." Mi-a ramas imbucatura in gat ,cand s-a produs declicul: cum, eu proprieter de teren in zona ,trebuie sa inghit toate astea?
Am strans repede totul si am plecat glont spre terenul lasat,spre rusinea mea, in paragina de ceva vreme... Acolo ma intampina un om ce facea pe-a paznicul la o casa aflata in constructie, cu,apelitivul "ba";" -ce cauti ,ba, aici?"- eu aflandu-ma impreuna cu el pe proprietatea mea! Bineinteles ca pe terenul meu se aflau multe lucruri care nu-mi apartineau: munti de balastru, scanduri, lemne,caramizi,cuie scule,gramezi de lut,diverse gunoaie, basca doi cai ce rontaiau dintr-o caruta. Mi s-a intunecat in fata ochilor, am cerut "sa vorbesc cu seful", sef care nu mai stia cum sa dreaga busuiocul; i-am dat 24 de ore sa elibereze terenul. A doua zi am si inceput imprejmuirea lui, arat ,discuit si insamantat cu 10 saci de iarba de 10kg fiecare. Neavand un compresor pentru tasat pamantul ,dupa ce am imprastiat samanta, am efectuat operatiunea cu masina din dotare(un golf 5). Urmatoarea zi am plantat ,regulamentar,la 2 metri de gard, pomi fructiferi: ciresi,visini,caisi,pruni,peri si,mai in spate ,nuc si piesele de rezistenta, 3 tuia columnaris. I-am udat din belsug cateva zile ,cu apa adusa in bidoane din oras si a inceput asteptarea: -oare inverzeste ceva ?
:?

[img=http://img41.imageshack.us/img41/4088/dscf0024xz.th.jpg]
[img=http://img847.imageshack.us/img847/4892/dscf0023y.th.jpg]
 

sannamaria

Well-Known Member
Moderator
si a inverzit ceva ? :rofl:


mi-a placut cum ai povestit ,dar astept si contiunuare si bineinteles poze :clap:
 

ovidiualn

Member
Fiind acvarist cu state vechi, ideea cu helesteul era de mult, in stare latenta, in subconstientul meu. De fapt incepusem ,ca un roman veritabil ce ma aflu, cu cumpararea cailor,inaintea carutei: achizitionasem de mai bine de un an crapi koi(via Singapore) pe care m-am tot chinuit sa-i cresc prin acvariile mele si ale prietenilor, pana le-am facut un helesteu in curtea parintilor.
Am batut magazinele de profil in cautare membranei, a materialului geotextil, a dalelor, a gratarului (omul mai trebuie sa si manance,nu?)am "gugalit" sa vad de pompe,filtre etc. Stiam ca aveam nevoie de un adapost acolo asa ca am dat comanda si de o casuta de lemn, ce era sa-mi fie adusa pe platforma ,dupa ce era construita. (pozele sunt din curtea meseriasului ,avea in lucru 3 sau 4 odata...)

[img=http://img20.imageshack.us/img20/4020/dscf0029jk.th.jpg]
[img=http://img846.imageshack.us/img846/8843/dscf0027m.th.jpg]
[img=http://img853.imageshack.us/img853/2636/dscf0026n.th.jpg]


As fi vrut sa fie din barne de brad,dar mesterul mi-a zis ca nu a facut niciodata, asa ca nu se baga; mi-a promis totusi cusca catelului (ce am uitat sa va spun ca mi-l cumparasem sa-mi apere investitia),sa fie din materialul in cauza.

[img=http://img801.imageshack.us/img801/6370/dscf0042v.th.jpg]



Iar ca asteptarea sa fie cat mai placuta (nu mai iesea iarba odata!), am plecat sa sarbatoresc 1Mai muncitoresc, pe coasta Africii (la Mediterana), in Tunisia, timp de o saptamana...(o sa vedeti de ce v-am zis si asta)
 

ovidiualn

Member
Ajuns in Tunisia, din doua in doua zile telefonam acasa sa intreb daca a plouat; raspunsul invariabil: nu! Era o seceta de toata frumusetea iar eu visam sa-mi creasca iarba... Ma gandeam ca mai bine plantam cactusi...sau palmieri?!? Ma aflam doar in tara lor, tara palmierilor de desert ! Asa ca m-am pus pe cumparaturi (scuzati tinuta, acolo se potrivea...):
[img=http://img269.imageshack.us/img269/7826/dscf0573l.th.jpg]
[img=http://img251.imageshack.us/img251/2185/dscf0572tp.th.jpg]
[img=http://img852.imageshack.us/img852/5821/dscf0571.th.jpg]

M-am interesat daca pot trece cu ei prin aeroport si am aflat ca da; nu era voie cu animale vii(si erau atatea prin bazar: soparle,dragoni,broaste testoase,serpi,paianjeni,pasari s.a.
Am cumparat trei palmieri, doua fete si un baiat dupa cum mi-a explicat ,intr-o engleza groaznica, bastinasul. Daca voiam "bebe" trebuia musai fata si baiat( am inteles dupa ca asa era, un pom facea flori pt. polen/polenizare si altul facea flori pt .fruct). Pretul a fost de un dolar pe toti 3 !
Off topic. Sa va arat gradina hotelului unde gaseai placute la tot pasul cu :" CALCATI PE IARBA"
[img=http://img863.imageshack.us/img863/5830/dscf0175a.th.jpg]
[img=http://img153.imageshack.us/img153/4999/dscf0174w.th.jpg]
[img=http://img690.imageshack.us/img690/4003/dscf0173y.th.jpg]
[img=http://img130.imageshack.us/img130/1619/dscf0445p.th.jpg]

Sper din suflet sa nu va plictisesc...
 
Sus