Hamamelis

claude

Well-Known Member
Moderator
Sa-ti traiasca! E o adevarata placere in perioada asta sa vezi floricele pe-afara! :D
 

nick1971

Active Member
Hamamelis sau Witchhazel

Hamamelis vine de la cuvintele greceşti însemnând "în acelaşi timp" şi "măr", probabil datorită faptului ca face flori şi fructe în acelaşi timp; Se produce un extras aromatic din frunze, ramuri şi scoarţă de copac care este folosit în produsele de îngrijire a sănătăţii. Din aceeasi familie Witchhazel fac parte Corylopsis, Fothergilla, Liquidambar si Eucommia.
Witchhazels are cinci principale specii şi numerosi hibrizi. Hamamelis virginiana face flori la mijlocul anului, în timp ce alte specii şi hibrizi fac flori la începutul primăverii din ianuarie până în martie.
Hamamelis virginiana, Sau Witchhazel american, este un arbust cu o crestere de pana la 20m si latime de până la 8 metri. Spider-galben stralucitor are florile prezente pentru mai multe săptămâni, de multe ori încă vizibile din zapada. Frunzele mari si verzi în timpul sezonului de creştere, galbene toamna.
Hamamelis vernalis, Sau Vernal Witchhazel, produce flori de la începutul primăverii, de multe ori în timp ce zăpada este încă pe teren în februarie. Panglica mirositor-ca florile sunt de culoare galbenă la roşu. Aceasta planta este nativ în Missouri şi a statelor din jur şi creşte până la o înălţime de 6 metri si aceeaşi lăţime.
Alţi membri ai acestei familii includ Witchhazel chinez, Hamamelis mollis, precum şi Witchhazel japonez, Hamamelis camelie. Sunt mai multi hibrizi cu o mare varietate de culori de flori, unele cu frunze toamna rosu. Aceasta este o trasatura care vine de la Witchhazel japonez. Câteva dintre hibrizi a lua în considerare sunt Arnold Promise (galben), Diane (rosu), Jelena (cupru), Primavera (ciuboţica-cucului-galben) şi Ruby Glow (rosu coppery).
Hazels Witch prefera plin soare sau umbră parţială în sol umed bine drenat. Asiguraţi-vă că aceste plante au spaţiu suficient pentru a ajunge la dimensiunile de la maturitate astfel pot oferi un impact pentru gradina de iarnă.

asta e ce am gasit deocamdata despre el.

din proprie experienta - rezistent la ger de -20 grade
o sa mai caut informatii despre el si o sa le sintetizez intr-o fisa, respectand cerintele "fiselor de referinta", doar putintica rabdare, va rog
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
Eu am vazut unul inflorit anul trecut la Romstal si m-a fermecat pur si simplu.Niste flori atit de frumoaseeeeeeeeeeeee...............si atit de scuuuuuuuuuuump.......... :rofl:
 

gradinar1

Well-Known Member
Moderator
Foarte frumos, sa-ti traiasca! Ma batea si pe mine gandul sa-mi iau unul...sunt curioasa ce ritm de crestere are, astept sa ne spui tu :D
 

nick1971

Active Member
anul asta n-a inflorit, cred ca l-a afectat gerul, am crezut ca a murit, dar am vazut ca pornesc frunzulite :whew:
 
Sus