Gymnocalycium - specia cea mai florifera

dana_rusu

Member
Bun venit Magdolna printre noi ,,muritorii de rand ,, :hug: in ale cactusilor sper ca sfaturile tale sa ne ajute si mai mult, sa nu mai zic de semintele tale pe care abia le astept :salivat:
 

Nick.A

Member
Pai nu cred ca voi astepta foarte mult sa ma apuc si de Gymno :rofl:
Cu seminte de la Magdolna cred ca voi incepe si dezvoltarea unei mici populatii(deocamdata) de Gymnocalycium.
Mai am timp de gandire pana prin februarie :)
Oricum am in plan inceperea unei colectii de cactusi cu flori verzi(Ancistrocactus,Echinocereus,Gymnocalycium,etc),pe care vreau sa o iau de la inceput ,adica de la seminte.Asa ca va fi nevoie sa apelez la toti cei care detin astfel de genuri,inclusiv Gymno asa cum am aratat in paranteza.
 

Magdolna

New Member
andre a spus:
Cand m-am uitat mai atent la ce ati spus, nici asta nu are spinii prea adunati pe planta...
http://shaman.sunphoto.ro/Gymnocalycium ... FBLTIBOUNB

Iar asta e a lui Misu, sper sa nu se supere pe mine ca am utilizat o poza de el fara acord in prelabil! :oops:
http://misu.sunphoto.ro/Cactusi_la_Mang ... DEIGCYWNNO
Va salut!

Intradevar asemanarea este relativ mare dar sa vedeti asemanari cand veti avea odata semanaturi din peste 150 de specii si locatiuni diferite de Gymno.Trebuie asteptat ani buni ca incet cu incetu sa se evidentieze diferentele.
Daca ati deschis adresa cu planta din natura ,se vede si acolo ca nu la toate sunt spinii aplecati pe planta,asta se intampla cu varsta cu cat planta este mai mare spinii sunt mai alipiti.La G. triacanthum ,care are totdeauna numai 3 sp. marginali sunt preponderent aliniati (in forma de T). Vedeti si poza G. bodenbenderianum din Monografia " Cactusii" care dupa mine nu este in regula.Identificarea speciilor de G. se face pe langa alte caracteristici si dupa forma (marimea ) florilor, dimensiunea si forma semintelor.
Mersi Maranta pentru clarificarea numelui si prenumelor,eu m-am prezentat pe egradini cand s-a lansat cred ca prin 2003,este adevarat ca
dupa ce s-au inceput discutiile pe yahoo groups ,apoi pe cactusi com nu am mai scris aici.

Melchior
 

Maranta

Member
Buna ziua ,

...si apoi o Mammillarie...apoi un Turbinicarpus...si uite asa te trezesti cu 100 de plante , "boala " grea cactusii :rofl: :rofl: :rofl:
 

kerkyra

Well-Known Member
Poate nu chiar 100, ca e jale cu spatiul, dar nu te contrazic ca ma mananca degetelele cand ma uit prin albumele voastre cu cactusi :)
 

Maranta

Member
Buna seara ,

spatiul il faci , te asigur de asta , am avut la un moment dat in aceasta primavara vreo 250 pe un balcon/terasa sa-i zicem ca nici eu nu stiu ce este cu noii arhitecti din ziua de azi(stau intr-un bloc nou construit), si mai aveam loc de inca pe atat :) cu cat este mai organizata colectia cu atat mai multe plante ai....
 

kerkyra

Well-Known Member
Da, dar nu sunt doar ei... Anul trecut in vara aveam peste 100 de ghivece in 2 camere si un amarat de balconas + la serviciu.
 

kerkyra

Well-Known Member
Va rog sa ma lamuriti cu urmatoarea chestiune: mi-a spus cineva ca la gymnocalycium se face acomodarea la iesirea din iarna treptat cu soarele, altfel isi pierde din clorofila, se inroseste si e pericol. Asa este? Pentru ca eu eram foarte mandra de ultima achizitie, doar ca observ ca are tente spre ruginiu, rosu si mi-ar parea groaznic de rau sa pateasca ceva. Ce ziceti, este o problema cu cactususl meu?
 

cornelia

Fondator
Membru staff
Zilele astea am crezut ca mor langa un stand cu Gymno infloriti. Am salivat pana n-am mai putut. :cry: N-am luat. N-am conditii pentru cactusi.
 

gino

Member
Kerkyra toti cactusii, suculentele, dar si alte plante care au stat la interior in timpul iernii, trebuie sa beneficieze de o perioada de acomodare de cel putin o saptamana - doua atunci cand sunt trecutii in conditii de exterior.
Acest lucru presupune o amplasare umbrita total sau partial, in functie de specie pentru acomodarea cu soarele direct.
In caz contrar, epiderma se arde ( in cazul cactusilor ), apar pete inestetice si in cazuri extreme se poate pierde planta.
De fapt lucrurile stau oarecum asemanator ca si in cazul pielii umane, numai ca la oameni aceasta se regenereaza. La cactusi, epiderma nu !
Pe de alta parte, o schimbare a culorii epidermei la cactusi in contact cu razele solare, este absolut fireasca.
Culoarea fireasca a tuturor plantelor terestre ( si acvatice ) este cea data de expunerea solara !
Cactusul tau ( Gymnocalycium asterium ) arata destul de bine.
Mai trebuie sa stii ca speciile de Gymnocalycium cu habitat natural in America de Sud, agreeaza o expunere moderata la soare, dar pot sa vegeteze excelent si in plin soare.
Totusi prima optiune este mult mai aproape de cerintele speciei.
 

kerkyra

Well-Known Member
Multumesc frumos pt raspuns, Gino, am citit eu pe aici de acomodare, numai ca pe acesta acum l-am cumparat si mi-a fost teama sa nu fie grav afectat. Ma bucur daca zici ca este bine. Este (ca si ceilalti cactusi ai mei) pe balcon, unde este lumina dar soare direct dupa-amiaza, si nu il tin chiar langa geam. Sper ca bobocii sa se deschida si plantei sa-i mearga bine, m-am indragostit de cativa cactusi din pozele voastre, printre care si acesta :D
 
Sus