Gradinile noastre in 2009

Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator


ca sa nu zica lumea care cumva ca urasc coniferele.......... :mrgreen:
Il am pentru ca m-am indragostit iremediabil de el cind l-am vazut la Brad la inaltimea lui maxima.Este un columnar impresionant prin portul lui si este o specie deosebita.Recunosc ca nu imi aduc aminte acum cum se numeste dar nu este unul obisnuit.Probabil ca de aceea tin si atit de mult la el :oops:
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
irinabv a spus:
Foamea vine mancand. Sa creasca mare si viguros.

:rofl: :rofl: :rofl: esti draguta tu dar......NU!!!E unicul si are o denumireeeeeeeeeeee...............Chamaecyparis pisifera "Boulevard" insa este si deosebit :oops:
 

adiadi

Member
hop si eu. am lipsit ceva :)
dar am scapat in gradina si n-am mai trecut prin civilizatie de vineri.
elf_a am eu menta indiana. stiu ca-i spune monarda.
daca stii cand se poate separa iti trimit.
 

Mali_

Member
Este o diferenta de nivel, care incepe din dreptul foisorului si partea din dreapta este mai jos fata de cea din stanga. Curtea imi este afectata doar in fata casei, spre poarta cam 5 m. si pana la locul de joaca/iaz.
Dincolo de foisor nu a ajuns apa cu pacura. Iazul vroiam sa il desfiintez deoarece veneau serpi si mi-e frica de ei. Acum, de cand cu dezastrul cu pacura, parca ma gandesc ca e pacat de el. Daca il desfiintam, aveam disponibila si piatra de la iaz, sa o pot folosi la alei. Intre aleile dinspre poarta am semanat niste portulaca, dar nu da semne ca ar rasari. Din ce se pot face aleile mutabile? Imi place foarte mult ideea. :)
 

sorina

Active Member
N-am mai citit demult paginile de aici , si a m ramas MUTA cind am citit de la pag 12-13 incoace .
:rusine: :eek:f: :eek:f:
Daca-mi permiteti ;
:mrgreen: am vizitat gradinile voastre cu mare placere , si am invatat din fiecare gradina cite ceva : Este minunata gradina lui Emundin ( ca o paranteza ) , este chiar superba , dar dupa cum am mai spus si alta data cred ca... gradina aceea minunata... nu mi s-ar portrivii deloc , locului unde am casa si gradina ( la , tara la munte ) si personalitatii mele :gandit: :gandit:

:mrgreen: apoi ma gindesc ca scopul acestui forum este sa , ne delectam privirile sa impartasim ideile si creatiile noastre in acest domeniu , de a face schim de idei fara a avea pretentia ca suntem ASI si fara a critica munca unuia sau altuia :nu-mi_place:
Una este sa-ti spui parerea intr-un anumit mid si alta ceea ce am citit eu vizavi de gradina lui Padrian
Mie personal imi place asa cum este ea si cum a gindit-o proprietarul lui care sunt sigura ca se simte bine in ea si ASTA ESTE CEL MAI IMPORTANT LUCRU . Daca pe linga asta mai place si altora ..... cu atit mai mult . Felicitari este foarte faina si imi place jocul de lumini pe care l-ai creat .
Ca sa fiu dreapta cu toata lumea vreu sa spun ca si celelalte gradini sunt superbe .....IMI PLAC TOATE pentru ca fiecare are farmecul si personalitatea ei . Pe toti va felicit in egala masura si va mai astept cu poze :mrgreen: :mrgreen:
As pune si de-ale mele , dar eu am CURTE cu flori asa ca imi clatesc privirile prin gradinile voastre :incapatanat: :incapatanat: :visator: :visator: :visator:
 

irinabv

Active Member
Moderator
Sorina, esti modesta. Gradinile astea cu flori sunt adevarata provocare, nu cele numai cu gazon si copaci. N-am spus-o cu rautate, dar ma gandesc ca e mai greu de ingrijit o floare. Si ai dreptate, important e sa te simti tu bine in ea, sa ti se potriveasca. Eu nici nu m-as gandi sa critic ceva pe aici, cand stiu cat de mult imi iubesc eu gradina, florile, cat ma mai si chinuie uneori, dar cand vad o floare cum infloreste, ma bucur ca un copil mic :D Si banuiesc ca asa e cu toata lumea :*
 

gradinar1

Well-Known Member
Moderator
Mai Sorina, mai, daca si tu ai curte cu flori....in cazul asta eu am curte cu ierburi ca nici gazonul nu arata ca la carte, nici florile nu napadesc gradina...
Tu ai unele dintre cele mai frumoase flori pe care le-am vazut eu aici - uite, acum imi vin in minte cliviile tale dementiale si lonicera :wink:
 

sorina

Active Member
\gradinar 1 , m-ai facut praf :wink: :wink: :wink: , iti multumesc pentru ceea ce ai spus si vad ca ati inteles mesajul meu exact asa cum trebuie , adica eu apreciez faptul ca impartasim impreuna bucuria de a avea flori , si de a le arata si altora . Dintre cei carora le arat , unora le merge la suflet unora li se par interesante ... altora fefectiv nu le plac .Este absolut normal sa fie asa .
De ex. tu ai apreciat su mai bine zis ti-a placut Clivia mea . Este intr-adevar frumoasa , altii nici n-au deschis acest topic . Acesta a fost rolul ei , sa placa eventual cuiva .
Asa cum unora nu le plac zorelele eu sunt innebunita dupa aceste flori care cresc pe toate gardurile . :fluierat: :fluierat: :fluierat:
Eu mereu ma uit prin albumele tuturor membrilor si efectiv imi umplu sufletul de bucurie si le apreciez asa cum sunt prezentate . Unele sunt chiar o sursa de imspiratie .
 

Mali_

Member
Asa este, Sorina si ma bucur ca ai facut aceste precizari. Pentru noi, fiind un hobby si pentru ca ne umplem curtile cu flori, cu gazon, cu conifere (fiecare cu ce crede de cuviinta) doar din dragoste si ca sa ne simtim bine este mai usor. Atunci cand esti specialist in asta, cand ai facut niste studii, poate ca privesti cu alti ochi amenajarea, dar pe forumul asta venim ca sa ne simtim bine si aproape sufleteste de oameni cu aceleasi pasiuni.
 

simali

Member
pupu a spus:
Mali_ a spus:
Din ce se pot face aleile mutabile? Imi place foarte mult ideea. :)
din dale de plastic cu gol, ceva gen

Dar de ce din plastic? Exista si din diferite compozitii pe baza de beton. Unele imita chiar foarte frumos piatra. Mie-mi plac aleile astea asa... vizual. Dar cum port destul de des stileto ma gandesc ca-mi scapa tocurile prin gaurile alea cand cobor din masina si s-a zis cu echilibrul meu - oricum precar.
 

albela

Active Member
Da, te poti descalta cand iesi afara in curte, dar nu cand pleci de acasa spre servici sau in alta parte. E cam neplacut sa porti tocuri si sa ai talpile verzi de la iarba :oops: :) .
 

Mali_

Member
Stiu, si eu ma descalt cand ies in curte, iar baitul meu umbla descult inclusiv pe strada, dar daca este o petrecere in curte, totusi nu poti sugera invitatilor sa se descalte. Noua ne place sa sarbatorim evenimentele in curte, in aer, asta insemnand si botez si aniversare si chiar daca spui ca este petrecere in aer liber, sunt persoane care aleg sa se imbrace elegant. La asta ma gandeam cand am cerut o parere.
 

simali

Member
O idee ar fi sa faci o "combinata": dale gaurite, cu iarba, pe zona unde sta masina si o platforma si o potecuta pietruita normal panala usa casei. Eventual cu pietre de aceeasi forma/culoare/marime, dar pline. Eu una cred c-as putea trai cu acest compromis. Exclus sa ma descalt cand cobor din masina.

Daca-mi sugera sotul... iesea scandal mare. (El e la noi cu ideile crete - el zice ca eu...) :mrgreen:
Stiti... noi ne proiectam casa acum... Vizulaizati? :mrgreen:
 

pupu

Member
Mama mia, de unde am plecat... de la dale de gradina "mutabile"..... am ajuns la covoare rosii, oscaruri si stilleto

Stiti si voi ca dalele astea "goale" sunt pt aspect, sa creasca gazonul prin gaurele si sa si poti calca cu masina sau cu piciorul, dar la fel de bine exista si dale pline, iar daca cineva vrea rosii (covor+oscar) cred ca va gasi si culoarea rosu ferrari..... oricum (va rog frumos sa-mi scuzati observatia) recunosc si imi fac mea culpa ca o mie de ani nu m-as fi gandit la faza cu tocul pantofului ..... ma asteptam la intrebari de gen... dar ce dimensiuni au ? cat sunt de grele, cum se imbina etc..... ......e pt aceste mici amanunte, dar recunosc foarte importante, eu iubesc femeia.
 

pupu

Member
revin cu niste poze pt dale "mutabile" am cautat si am gasit asa:

- preferatele mele

- dar pot fi si simple


- sau poate stil decking pe langa piscina

poza cu dalele cu gaurele n-o mai pun ca iar ajungem la oscar (nu ca n-ar fi rau sa ne vedem pe covorul rosu cu un oscar pt cel mai bun forum de pe planeta)

astea la care m-am uitat sunt dintr-un material compozit plastic+cauciuc, sunt mai usoare ca piatra si probabil mai ieftine
 

emundin

Member
Bine v-am regasit dupa o perioada de ceva abenta insa am fost super dat pete cap cu o plecare in italia, vinderea si cumpararea unor case si multe altele. La mine s-au schimbat multe 3 pisici au plecat de acasa insa le-am inlocuit cu cei nascuti de cea alba 2 roscovani si unul negru (ce bine e sa ai ceva rezerve) gradina era plina de buruieni cand m-am intors asa ca in criza de nervi am fost la shopping de plante pe la Criss Garden unde au adus niste minunatii de trandafiri si pe la Hornbarch unde am observat ca preturile in loc sa scada au crescut asadar iata cam ce a iesit si din achizitii si cam cum arata acum gradinita mea din jurul iazului.

<img src="http://inlinethumb51.webshots.com/28850/2289233550104780198S200x200Q85.jpg" alt="DSC00483"> <img src="http://inlinethumb24.webshots.com/45143/2633541520104780198S200x200Q85.jpg" alt="DSC00484"> <img src="http://inlinethumb45.webshots.com/42220/2963878360104780198S200x200Q85.jpg" alt="DSC00485"> <img src="http://inlinethumb62.webshots.com/31741/2627925310104780198S200x200Q85.jpg" alt="DSC00486">
<img src="http://inlinethumb40.webshots.com/44391/2453662990104780198S200x200Q85.jpg" alt="DSC00487"> <img src="http://inlinethumb07.webshots.com/1734/2581305420104780198S200x200Q85.jpg" alt="DSC00488"> <img src="http://inlinethumb59.webshots.com/24954/2991526370104780198S200x200Q85.jpg" alt="DSC00489"> <img src="http://inlinethumb49.webshots.com/25264/2556848970104780198S200x200Q85.jpg" alt="DSC00490">

Pozele sunt mult mai multe insa le gasiti in albumul Gradina Iulie aici :

http://home-and-garden.webshots.com/alb ... 0004PxVQjy
 

gradinar1

Well-Known Member
Moderator
Bine ai revenit! Gradina ta arata foarte bine, ca de obicei...si daca mai vrei ceva plante da o fuga pana la Romstal City Garden in Pipera ca eu am vazut reduceri la ei si gasesti ceva plantute interesante...
 
Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
Sus