Gradinaritul de zi cu zi

happy

Well-Known Member
Astazi am reusit sa pun arpagicul si usturoiul.Pamant afanat ,soare afara a fost cum nu se putea de bine :D In fiecare toamna pun pe cineva sa-mi sape gradina ,acum am terminat mai devreme.Am mai pus si seminte de salata pe care le-am acoperit cu un geam,sper sa incolteasca pana termin solarul :whew:
 

victoria222

Active Member
Bravo, happy, ai facut foarte curat si frumos in gradina. Eu tot la capitolul sapat sunt (nu am chemat lucratori la sapat pentru ca am luat gradina la puricat de pir, si acum curat pamantul de radacini, cazma cu cazma, foarte constiincios, ceea ce nu cred ca ar face nici un lucrator) Dar am rucolla buna de mancat si am vazut azi si salate rosii mici mici o gramada, toate au iesit din semintele scuturate de vant. E placut sa primesti ajutor de la natura :D
 

happy

Well-Known Member
Pentru pir cel mai bun cred ca este ierbicidul primavara :wink: Scapi de el definitiv,eu am avut in fata portii la gradina si l-am terminat :D
Sa stii ca si cu furcoiul se afaneaza pamantul bine si mai usor :D
 

elenafles

Active Member
Asa face un om gospodar.Foarte bine arata.O gradina curatata si sapata toamna iti usureaza munca la primavara .
 

happy

Well-Known Member
Mai colege si colegi ,de ce nu-mi atrageti atentia ca la cafenea trebuia sa postez ce mai gradinaresc :rofl: Noroc cu Victoria ca mi-a adus aminte :wink:
Ma lasati singur pe camp...Este frumos cand este totul sapat si buruienile adunate.Noroc ca am inceput fizioterapie in statiune si ma duc zilnic si la gradina :D
 

anknic

Active Member
io, spre rusinea mea n-am mai gradinarit nimic. am adunat cam totul din gradina, tata taie vita si urmeaza sa cheme pe cineva la cazma.

acuma...ziceti si la fata crescuta pe asfalt, voi ati pus arbagicul pt.la primavara? si salata?
 

happy

Well-Known Member
Anknic la mine a iesit usturoiul si ceapa,la tine la Ploiesti este poluare mare :rofl:
Sunt aproape cu solarul,astazi am facut puzzle din resturi ramase de la apartament si a iesit spatele :D

Ieri am scapat si de gramada de resturi,frunze ,crengi :wink:
 

diana999

Active Member
:D asa este dar tu sa ai grija cu usturoiul pt ca va fii declarat ca drog :eek: stiatzi ca ierbicidul nu dispare din pamant nici 10ani?
 

claude

Well-Known Member
Moderator
Diana, de unde ai aflat tu ca ierbicidul nu dispare din pamant nici in 10 ani? Nu ma dau specialista, dar...de exemplu Round-up, ierbicid total, nu e remanent, la cateva zile dupa ierbicidat poti planta...deci cum ramane in pamant? :?
 

diana999

Active Member
asa s-a spus la Otv. Si eu stiam ca dupa 8 zile se poate planta, si chiar am stropit tot terenul pt buruieni dar pe viitor o sa evit ierbicidele.
 

claude

Well-Known Member
Moderator
Nu m-as baza pe ce se spune la OTV :roll: Mi se pare logic ca substantele respective nu raman din moment ce se poate planta dupa-aceea, daca ar ramane ar muri tot...Evident ca e mai bine sa se evite folosirea pe scara larga, nici eu nu o fac, dar in anumite situatii...nu prea ai de ales.
 

marirogo

Active Member
Desi cam tarziu, am plantat si eu azi ceapa. Usturoiul l-am pus acu' vreo 2 saptamani.Zilele astea am lucrat si la un solar, am inlocuit pamantul cu pamant nisipos de rau.
 

happy

Well-Known Member
Fara ierbicid nu scapam de costrei,acum 4 ani toata gradina era plina.Cu pompita cu ierbicid intr-o mana si sapa in alta am reusit extirparea lui. :wink: .Niste pir de la poarta, numai cu iebicid total am reusit sa-l termin :D .Asa ca folositi fratilor ce merge :rofl:
Diana contra racelii ce mai folosim,numai aspirine?Parintii nostrii (inclusiv dacii :rofl: )foloseau acest remediu! :D
Marirogo ce idee buna mi-ai dat,o sa imprastii si eu niste nisip in solar,ca ingrasamant am pus gainat de pasare :marfa:
 

diana999

Active Member
contra racelii putem folosi usturoi, miere, propolis..... ;-)
eu doar v-am spus ce am auzit. Fiecare foloseste ce vrea si cum vrea.
Gunoiul de oaie este mai bun decat gainatzul.
 

happy

Well-Known Member
Vorbim cu Becali sa ne dea de la oitele lui :rofl: Eu nu am oi ,am cateva gaini la soacra-mea(este bolnava si trebuie ajutata) si cand ma duc la tara fac curatenie si imi iau portia de ingrasamant din cotineata :rofl: :wink:
Luni plec la tara sa tai pomii fructiferi,am o mica livada acolo,iar mama-soacra este la analize la spital.Am o deosebita placere sa dorm la tara sa vad seara cerul instelat si sa faca galagie orataniile din curte.Imi aduce aminte de copilarie... :(
 
Sus