Din cate stiu eu, doar piersicii, nectarinii si caisii nu agreaza zeama bordeleza dar doar atunci cand sunt in vegetatie. In rest poti sa stropesti linistita. Singura problema cu zeama asta este ca sa nu stropesti prea des, ca se acumuleaza cupru in sol si e metal greu, doza permisa este de 4kg/ha pe an (asa am citit intr-o carte de fitopatologie).miki70 a spus:Inca o intrebare . Luni dc nu plua vreau sa stropesc cu piatra vanata pt ca am multi melci, stropesc potecile, unde am pietre , marginile gradinii, bordura blocului . As vrea sa stiu dc pot stropi cu zeama bordeleza si toate plantele, tot-tot . E vreuna care nu o agreeaza?
Iubita, piatra vanata e fungicid, degeaba stropesti tu autostrazile melcilor ca n-ai facut nimicmiki70 a spus:Inca o intrebare . Luni dc nu plua vreau sa stropesc cu piatra vanata pt ca am multi melci, stropesc potecile, unde am pietre , marginile gradinii, bordura blocului . As vrea sa stiu dc pot stropi cu zeama bordeleza si toate plantele, tot-tot . E vreuna care nu o agreeaza?
Am scris mai sus ca am 2 plantute cumparate dar vreau sa incerc si cu seminte. In Piata Centrala ajung rar.kerkyra a spus:Miki, de ce te chinui cu seminte de leustean si lavanda? Gasesti in piata mare ambele, am luat si eu la preturi rezonabile.
Le poti pune cu totul si le poti rari si la toamna.Mai ales ca pana da caldura ele vor fi cam firave.miki70 a spus:Victoria apoi pot rari rasadul sau platez ghivecelul din ziar cu toate firele iesite si le raresc abia la anul?
Cunosc plantele, nu mai cauta, multumesc!uta alexandru a spus:M.K,mersi pentru ghilimele!Eu am stropit pomii fleasca cu funguran,bineinteles ca s-a dus si pe crocusi,ghiocei,lalele....si nu au patit nica!Daca mai gasesti pe undeva turnesol,verifica zama.Ai incercat sa stropesti si ti-a ars ceva?Daca nu,fa o proba pe o planta.Mesurolul e scump,metaldehida mai ieftina.Oricum, cumparatul la pliculet sparge buzunarele.La kil iesi la jumatate.Totusi,mi-e greu sa pricep ce ai cu stropitul cu zeama bordeleza.Se pare totusi ca exista citeva plante care ii tin la distanta,o sa caut si te anunt daca dau de ceva.