Gradinaritul de zi cu zi

victoria

Active Member
merge si acum doar ca trebuie protejat.Eu am pus salata si spanac.Patrunjelul pus in primavara si cules de vreo 3 ori l-am protejat acum cu folie,iar la iarna ridic un colt si culeg :)
 

gabiee

Active Member
da , de salata si spanac stiam ... bunica punea prin septembrie ... si culegeam toamna tarziu chiar si iarna .... :D
 

elenafles

Active Member
Salata semanata toamna rasare devreme primavara si face capatini mai repede decat cea semanata in primavara.Eu am semanat la sfarsitul lunii august si am rasadit-o in octombrie.
 

victoria

Active Member
acum trebuie neaparat protejata noaptea si,mai incolo,si ziua.
Se seamana si radacinoase acum.Rezista peste iarna.
Ma rog,era mai bine in sept-oct.
 

mirela06

Active Member
Prea multe nu am facut toamna aceasta.A venit trista si chinuita dar tot am pregatit terenul, l-am sapat, al pus trandafiri, am facut cureatenie si voi pune citeva cepe sa am verde la primavara.Restul este pregatit pt rosii, ardei, dovlecei,vinete, totul , inca de acum gindit unde vor fi. Daca da Dumnezeu sa pot trece peste problemele mele si sa am putere, voi face totul ca sa mentin ceea ce am facut cu Costelul meu.
Va fi extraordinar de greu si sper sa reusesc.Vorba mea...numai cine nu vrea nu poate...dar mai adaug....si daca vrei dar nu prea ai cum !!!!?.
 

victoria

Active Member
Mirela e foarte greu,daca nu chiar imposibil pentru cineva care nu a trecut prin toate necazurile prin care ai trecut tu,sa dea sfaturi.Insa noi te vom sustine si te vom incuraja mereu si vom fi alaturi de tine in orice clipa.Te imbratisam cu drag si iti dorim multa putere sa faci tot ce ti-ai propus in minunata ta gradina.Si sa stii ca si eu gandesc la fel ca tine.Este pacat sa nu incerci macar sa contiui ceea ce ai inceput cu sotul tau.Asta cred ca iti va da putere sa mergi mai departe.Eu,chiar si acum,la mai bine de 8 ani de la moartea mamei mele,inca ii mai povestesc realizarile mele si vorbesc cu ea in gand.
Eu am mai pus si restul de arpagic care imi ramasese din cele 2 kg cumparate,am mai mutat din flori,am curatat zona florilor si am mai sapat.Din pacate nu am timp sa ies prea mult in gradina,mai ales ca tati este de aproape 2 saptamani in Germania,dar fac tot ce pot.
In Februarie va pleca pentru 6 luni in Afganistan sa ca trebuie sa ma obisnuiesc sa le fac singura pe toate.
http://victoriacus.wordpress.com/2010/1 ... e-poveste/
aici sunt poze facute saptamana asta in gradina mea
 

angela draganoiu

Active Member
Mirela stiu ca nu e usor dar trebuie sa fii tare pentru copii.
eu am tuns trandafirii in week-end-ul trecut. o sa-i musuroiesc peste inca o saptamana caci nu am avut pamant cu "gunoi", cum spun satenii din Brebu, dar am vorbit si ........ vineee.
 

happy

Well-Known Member
Nu este tarziu decat atunci cand va ingheta pamantul :D Spor la treaba!La mine se vad randurile iar usturoiul este mare,10cm(soi spaniol) :wink:
Ieri am pus cateva tufanele de la un vecin,salvia de la Maryanne(sunphoto) si plhox de la Cristina23 :wink:
 

anknic

Active Member
pai si usturoiul tau nu va ingheta? sau de fapt il papi pana da inghetul?

(i-am zis lui tata ca e piata plina de salata, ceapa verde si ridichi...si ce fraieri am fost noi de n-am pus prin sept...si ca sa nu fim fraieri pana la capat ziceam sa semanam macar pt la primavara)
 

victoria

Active Member
usturoiul si ceapa isi revin intotdeauna dupa ger.N-ar fi rau sa semeni si sa plantezi ceva zilele astea,ca de miercuri cica vine frigul
 

veretregn

Active Member
Eu am pus ceapa, usturoiul, bulbii de primpvară. Am luat butași de la osteospermum, Salvie, Stevia, cimbru și rozmarin și i-am pus la înrădăcinat pentru anul următor.

Am trat prazul și usturoiul din grădină împotriva ruginei, am adunat ultimele buburuze și le-am adăpostit în seră. Spanacul este mare și urmează să fie adunat, salata crește încet. Recoltez, pe rând, ultimele brocolli și romanesco. În seră se formează ultimii ardei și la începutul lui decembrie voi scoate și arde ultimele plante de tomate. Ardeii vor române până la mijlocul lui decembrie.

Am luat probe de sol pentru determinarea pH-ului și la începutul lui decembrie voi împrăștia compostul asupra plantelor mai sensibile.
 
Sus