Gradina Botanica din Bologna

ruxitzika

Well-Known Member
Moderator
Gradina Botanica - Bologna

Infiintatat in anul 1568 Gradina Botanica din Bologna este una dintre cele mai vechi din lume. Aceasta a fost inca de la bun inceput proprietatea Universitatii bologneze, loc unde a fost studiat efectul terapeutic al plantelor medicinale inca din 1365. De-a lungul sutelor de ani acesta si-a schimbat locatia, ultima mutare efectuandu-se in 1803. O parte din ea a fost distrusa de bombardamentele din al doilea razboi mondial, iar cateva elemente importante din aceasta au fost pierdute pentru totdeauna.

Intinsa pe o suprafata de circa 2 hectare, gradina are o forma dreptunghiulara. Partea din fata a acesteia este situata intre strada si cladirea universitatii, cea mai mare parte a gradinii aflandu-se in spatele constructiei.
Aici se pot vedea sere de plante tropicate, suculente, cactusi si carnivore. Majoritatea pot fi privite doar dinafara deoarece au fost raporte numeroase furturi iar accesul vizitatorilor in interior a fost interzis.










Gradina de plante medicinale se afla in partea dreapta. Aici fiecare planta este etichetata dupa denumire si rolul sau in medicina.



Partea din spate a gradinii este amenajata mai salbatic, nu exista alei, doar peluze de iarba intinse pe sub palcurile de arbori. Tot aici se gaseste un iaz ce poate fi observat mai bine de pe stancaria din apropiere.







Accesul in gradina este liber si desi aceasta nu impresioneaza vizitatorul asemeni gradinilor botanice moderne din alte orase, Gradina Botanica din Bologna merita vizitata cel putin pentru contributia istorica de-a lungul secolelor in biologie .
 
Sus