Golden Celebration (David Austin)

dalailana

Member
am si eu un golden celebration in primul an plantat in aceasta primavara: a avut un val de flori destul de bogat iar acum la inceput de iulie nu face flori, lucreaza in schimb la lastari: a trimis niste lastari lungi de 1 m si in varf se contureaza boboci. Floarea nu este extrem de parfumata cel putin la mine in gradina............. mai parfumate sunt lady emma hamilton si munstead wood. O sa il astept in anul 2 cu mai mult parfum, flori mai mari care sa reziste mai bine si eventual inflorire continua.
 

cristinaf

Well-Known Member
Nu exista inflorire continua la trandafiri, de altfel cum nu exista la nicio alta floare. Au nevoie si ei sa-si directioneze rezervele si spre partea de crestere. Apar noi lastari inainte de a reinflori.
Chiar daca se spune inflorire continua, aia e mai mult o metafora, iar in cel mai fericit caz, cate un lastar intarziat sau mai grabit poate, isi etaleaza florile.
Al meu a fost anul acesta superb, iar acum mai are ici- colo cate o floricica. De acum mai spre toamna va urma si valul doi, pe care-l astept cu drag, mi-a aratat ca am de ce.

 

claude

Well-Known Member
Moderator
Cristina, al tau s-a dezvoltat minunat, e foarte frumos! Al meu in schimb e tare lenes :evil:
 

laural

Well-Known Member
Extraordinar de frumos ! Este unul din preferatii mei !( deocamdata e doar pe lista :) ) .
 

nicol

Member
Il admir la voi deocamdata, la mine e un pic mai lenes. :D In schimb, se pregateste sa se dechida bobocul la Gloire de Dijon. :cool:
 

dalailana

Member
la mine golden celebration a intrat in pauza dupa primul val in schimb munstead wood nu s-a oprit, a avut boboci mai putini dar constant. cum am spus la mine sunt in primul an de la plantare nu si-au aratat adevaratele calitati inca.
 

Rose

Active Member
Trandafirii vostri au ajuns la maturitate incat de multe ori am impresia ca admir tufele impresionante de pe hmf! Felicitari, dragutelor!
 

sannamaria

Well-Known Member
Moderator
asta al meu are soare cam pana la ora 14-15 ,dar si asta creste pana la toamna ca nebunul ,numai ca eu il tund primavara ca nu am loc sa-l las mai mare ,desi cred ca ar fi de vis ,dar na ....asta e ,trebuie sa ma multumesc cu ce am ,adica cu faptul ca nu mai am loc :roll:
 

adrianam

Well-Known Member
Vin si eu cu inflorirea din mai:Dupa valul din mai a mai avut cateva flori intarziate.
Acum nu cred ca mai are nici o floare
 
Sus