Gloxinia, un punct de pornire ...

Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

floare mica

Member
AngelEyes a spus:
Cum pot sa imi dau seama cand ii este sete gloxiniei mele ? Uneori o gasesc cu florile putin pleostite...desi are soare doar dimineata putin,pana in 12.O ud cam la 2-3 zile.
Gloxinia care are boboci si s-a pornit pe inflorit trebuie udata aproape zilnic. :D
 

AngelEyes

Member
Floare mica e prima mea gloxinie...nu prea stiu cata apa doreste.Multumesc pentru raspuns.A venit intr-un compost prin care trece apa ca si cum n-ar fi ...eu ii mai las putina apa in farfurie si o absoarbe ea in cateva ore.Acum am fost s-o privesc/miros si are in acelasi timp cateva flori palite si multe altele care arata super bine.Cele palite sunt cele deschise inaintea celor care arata bine....cred ca asta este explicatia : cele vechi sunt palite pentru ca si-au trait traiul si si-au mancat malaiul :rofl: Voi indepartati florile care se trec(palesc) de pe planta ?
 

sini

Well-Known Member
O noua achizitie.Ati mai vazut gloxinii cu florile asa de mici?Am pus o floricica de violeta ca sa puteti compara:
 

sini

Well-Known Member
Din piata am luat-o acum.Nu stiam ca sunt si pitice.Frunzele sunt destul de marisoare
 

roxy

Member
Nicoleta25 a spus:
Am cumparat acum 2 sapt de la o expozitie de flori un bulb de gloxinia deja inmugurit.Am plantat-o si imediat au dat 2 frunzulite . Mi s-a parut mie ca nu avea suficienta lumina si am mutat-o intr-un loc unde soarele poposeste cam 2 ore pe zi. In cateva zile s-au uscat frunzele. Exista vreo posibilitate sa mai rasara sau credeti ca am pierdut-o? Bulbul pare a fi sanatos.
 

cornelia

Fondator
Membru staff
Vedeti ca piticele sunt predispuse la dereglari de udare (bobocii de vestejesc, cad masiv, etc.).
 

miha

Member
Sunt foarte frumoase Haricleea!!! :D
Si la mine una...s-a trezit si ea tot asa..tarziu...si e prima care s-a trezit...
 

fdana

Member
am si eu o intrebare -poate ma ajutati cu un raspuns caci nu imi pot da seama care e problema
gloxiniile mele au murit(erau din cele cumparate de pe piata) bulbul este tare dar se face maro in interior
mentionez ca le tin in ghivece de ceramica(lut) deci nu au fost udate in exces care ar putea fi cauza?
 

AngelEyes

Member
Eu zic ca udarea prea multa e cauza.Mai ales daca erau in turba sau ce pamant o fi ala care retine apa f mult si in acelasi timp e usor...de zici ca nu e udata planta.Din aceeasi cauza a murit si a mea :( La fel s-a facut maro,s-au blegit frunzele si florile si adio gloxinie :|
 
D

dyayzh

Guest
valentyna a spus:
gloxinuta mea creste foarte greu.are bobocei dar cresc foarte greu.i-am administrat vitaflora 5 si miracolo verde,alternativ,i-am creat conditii,o tin pe pervaz,odata mi-a si cazut dar nu s-au rupt decat 2 frunze,si totusi mi se pare ca creste greu.de vreo 2 zile i-a mai dat si un puisor langa ea.sunt nerabdatoare sa vad ce culoare e :?:
 

nimf3

Member
Mie planta imi creste greu,am pus bulbul din martie si tot ,,pui" e(a crescut ff putin),de curand am inceput sa -i administrez ingrasamant ,sa vedem cum o sa se mai ,,comporte " :idea:
 

AngelEyes

Member
Mie plantele imi stagneaza sau cresc greu cand nu le ofer una sau mai multe conditii pe care si le doresc.Greu e sa-mi dau seama ce le lipseste sau ce au prea mult :rofl:
 

valentyna

Member
ce pot face la 2 frunzulite pe care le-am pus de vreo luna in pamant ,iar acu se inegresc?le-am controlat si au bulbisor cat un graunte.DATI-MI UN SFATcaci nu stiu cum trebuie sa procedez .este prima incercare cu frunzulite puse la prins :?: :?
 
Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
Sus