Gloxinia, un punct de pornire ...

Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

anyny

Member
am schimbat pamantul, si am pus frunze la prins si in apa si direct in pamant......sa vad acuma care se prind :rugaciune:
 

kerkyra

Well-Known Member
Eu am prins foarte bine si in apa, si in pamant . Asta ca s-o confuzam de tot pe anyny :D . In pamant, cu pet in cap. Cand ai umblat la ea, avea bulb? Ca eu am avut o asa surpriza cu o gloxi cumparata anul trecut, plina de boboci, care nu s-au mai deschis insa. Cand am umblat la ea am vazut ca nu avea bulb. Am pus insa frunze si lastari la prins. Reluand intrebarea lui anyny, si eu am patit ca la unii boboci sa se maroneasca si sa se usuce tija si nu stiu de ce.
 

kerkyra

Well-Known Member
Cred, si am si observat din proprie experienta, ca depinde si de perioada in care sunt puse la prins. Vara, cand e foarte cald, nu prea am avut reusite, ce am pus asta toamna s-au prins in mare parte, chiar daca pe parcurs unii bulbi mai mici nu au rezistat.
 

andreiacamelia

Active Member
Si eu am obervat ca depinde de anotimp. Vara, cand e foarte cald, chiat si in apa am pierdut frunze. Cred ca ideal este primavara sau toamna.
 

kerkyra

Well-Known Member
Am aceasta gloxinie, prinsa de anul trecut, care are boboci, dar mi se pare ca evolueaza prea lent. Nu vad semne ca tija bobocului s-ar face maronie si acesta ar muri, cum mi s-a intamplat anii trecuti, nu stiu din ce cauza. Ma gandeam, asa cum mi-a spus Erwin legat de alta gloxi, sa-i schimb si acesteia pamantul, poate si ghiveciul cu unul mai mic. Ar fi bine, nu ar dauna bobocilor?
 

kerkyra

Well-Known Member
Tocmai, ca am senzatia ca bobocul stagneaza, azi chiar se inmuiase putin tija. Mi-am luat inima in dinti si am umblat la ea, i-am pus pamant proaspat, am verificat si bulbul cu aceasta ocazie si era ok. Nu pot decat sa sper ca daca primul boboc se duce, cei care urmeaza vor inflori.
 

popescu gp

Well-Known Member
gloxinia

Felicitari Erwin pentru inceput;si eu am una rosie batuta inflorita,dar celelalte sunt in diferite stadii de dezvoltare si mai au pana la inflorit
 

michaela

Active Member
Frumoasa!!! :D :D Felicitari Erwin!

P.S- toate semintele de gloxinii.... sunt asa de.... "spori" :) ? am primit si eu semintele de sinningia leucotricha :aoleu: - va fi ceva.... stiintifico-fantastic pt mine sa obtin plantute :rofl: dar... le-am presarat (scuturat ) continutul pliculetului pe un substrat de cocopeat umezit, nu ud, intr-o caserola.... sper ca macar o samanta sa germineze.... asa pt inimioara mea :) :oops:
Am vrut sa fac poza, dar camera mea e prea slaba pt dimensiunea semintelor :rofl:
 

Erwin

Member
Da. Semintele sunt foarte mici. Nu-ti fie teama, o sa rasara. Si la mine au rasarit. Acum creste al doilea rand de frunzute. Desigur sunt extrem de mici, dar cresc. Si cum am mai spus, am 4 pline de boboci, tot din seminte... Deci se poate.
 

michaela

Active Member
Vai! saru-mana ca-mi dai sperante :oops: :hug:
Eu dupa ce am vazut ...... am zis! hait! nu vad eu sinningii din sporii astia :eek:
Sa ai gura aurita!!! :D :D
 
Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
Sus