Gloxinia,partea a 2-a

horia_ch

New Member
Ale voastre mai sunt înflorite? A mea (unica) a pornit în trombă în mai, a făcut rapid vreo douăzeci şi ceva de flori, de m-a adus în extaz (ştiţi că florile sunt uşor parfumate?), după care, la valul trecut de căldură a încetat să mai producă boboci şi chiar a încetat creşterea. Acum văd că a început să crească din nou, însă doar frunze şi iar frunze, de m-a întrebat soţia: "Ce-i cu castravetele ăsta aici, pe balcon?". :eek: :tavalit:
Şi e o plantă imensă, cred că are spre o jumătate de metru diametrul "coroanei" foliajului, iar unele frunze sunt cam cât două palme la un loc.
Ce să-i fac? Să-i tai din frunze? La înrădăcinat am puse, unele deja au mustăţi.
Ori s-o las să se odihnească activ o vreme, să mai acumuleze după efortul cu florile din primăvară?
Era să uit! E un Kaiser Wilhelm care e de trei ani la mine.
 

popescu gp

Well-Known Member
Acidula ai o pleiada de frumuseti acolo;sa-ti traiasca si sa te bucuri de ele,bucurandu-ne si pe noi cu florile lor.
 

tugatita

Member
Aceste minunatii ma imbolnavesc pur si simplu :indragostit: aucm sunt plecata din tara si totusi vreau sa am o raza de soare in fiecare dimineata asa ca mi-am cumparat de la Lidal intr-o dimineata m-am dus disperata dupa gloxinii vazand in oferta,doar ca ele, dragele,nu aveau bulb si doar 2 frunze am prins (asa pare) In schimb dupa inflorire si tundere totala la 2 dintre ele vad cateva frunzulite :rugaciune: sanse sa mai fac flori? :pauza:
 

camic

Member
A inflorit si tigrina mea....isi face de cap, are florile mult mai mari fata de anul trecut in plus aseara am observat ca are un parfum usor, finut ca de trandafir abia ca o idee.



 

adite

Active Member
Este splendida! De fapt, toate gloxiniile prezentate pana acum sunt minunate. Felicitari! :clap:
 

camic

Member
Azi la ora 6 o admiram ... de fapt toate cele 10 flori, deschise!!! E minunata, plus parfumul care se simtea ceva mai tare la ora aia.
 
Sus