ghimbir

sicamin

Member
Al meu sta de-o luna si ceva in pamant si tot NIMIC. L-am pus si la cald ,cu punga in cap ,dar nu vrea si pace. Am cautat un pic in pamant si ete acolo,nu a putrezit.
 

Aura

Member
nu stiu ce sa zic. :( o fi o alta specie..o fi mai vechi.Putem face in felul urmator daca doresti..tai eu un pic din al meu si iti trimit. :D Al meu..in afara de lastarelul , care sa o devina frunza, mai are un ochisor verde..din care sta sa porneasca ceva.As putea sa tai partea cu acel ochisor sa o plantezi tu. Ce zici?ca eu n-am zor de atata ghimbir...eu de experiment am pus..si cu speranta ca va inflori...ti-as oferi cu drag.Oricum ghiveciul in care il am e mic...si il cam incomodeaza..e la fix cat radacina...daca vrei, spune-mi si facem asa. O alta varianta, iti pot cumpara eu din Cora o mica , mica radacina. Eu am dat pe a mea 1. 50, parca. :D Cum consideri.
..inca o intrebare..tu l-ai acoperit de tot in pamant? eu nu am facut asa...nu l-am acoperit pe tot cu pamant...particica mai noduroasa..din care au rasarit si mugurasii..am lasat-o la suprafata.
Aura
 

sicamin

Member
Draga mea ,iti multumesc mult pentru amabilitate :* . Am pus foarte putin pamant peste el,si are mugure alb ,dar asa sta. M-am gandit ca a fost inghetat,dar cum luasem o bucata mai mare,restul am folosit si nu parea inghetat. Mai pot lua de aici de la Auchan,Kaufland,etc. dar ma deranjeaza ca nu mi-a iesit experimentul. :rofl: Acum am scos la soare ghiveciul si sa vezi cum mai creste el! :rofl:
 

Aura

Member
:D sper sa ai parte de un ghimbir cu pofta de viata.Eu pe al meu nu prea il bag in seama..l-am mutat pe scara blocului ..la lumina...ma rog in fiecare zi sa nu mi-l fure careva... :oops:
Aura
 

Aura

Member
ce va mai fac ghimbirasii? :D pe-al meu l-am mutat in gradina blocului...si l-au cam rontait limacsii rai... :x dar credeti ca mititelul s-a lasat? 8) nu...de cand l-am vizitat ultima data mi se pare ca a crescut mult...si cred ca va avea un bobocel...e ceva acolo un goguloi mic intre frunze care imi da de gandit ca ar fi o floricica in formare....ce bine ar fi! :D
zilele trecute mi-am facut ceai de ghimbir.....am adaugat si putina lamaie...si a fost bunicel. :D e bun pt raceala.
Aura
 

sarselia

Active Member
Moderator
Wow!Daca mai si infloreste ar fi super!
Al meu a putrezit asa ca ma mai gandesc daca sa incerc sau nu....
Sa ni-l arati inflorit de va fi sa fie!
 

Aura

Member
sper sa reziste. Si daca vrea sa imi faca bucuria aceasta mare cu un bobocel...sa si infloreasca :D
Data viitoare cand mai iau cheia de la administrator,vreau sa-l aduc in casa. Gradina blocului e plina de limacsi...si nu stiu cat o sa mai indure si el. Eu l-am acoperit cu o sticla taiata...dar am vazut eu ce de ce sunt in stare viermii astia nenorociti...
Aura
 

sarselia

Active Member
Moderator
Ai mare grija de el ca limacsii sunt tare pacatosi.Mai bine il pui la un loc adapostit ca ar fi pacat sa il pierzi.
 

Demerzel

Member
Am incercat si eu cu o radacina de la magazin dar nu a vrut sa creasca :( In toamna am vazut pe cei de la spatii verzi cum zmulgeau asa ceva din un parculet si am luat 2 bulbi cu radacini maricele si muguri. Acum sunt mari. Cand o sa infloreasca revin cu poze.
 

sarselia

Active Member
Moderator
Vorba ta...cam seamana...
si mie mi s-a parut dar cum nu am avut noroc cu al meu si cum nu am vazut cum ar putea arata,am zis ca acesta este.
si totusi se poate sa semene...
:? :?
 

Demerzel

Member

Eu speram sa fie asta... sa vedem cum infloreste....
Red Ginger ("Alpinia purpurata"), also called Ostrich Plume and Pink Cone Ginger, are native Malaysian plants with showy flowers on long brightly colored red bracts. They look like the bloom, but the true flower is the small white flower on top.
 
Sus